tuuliviiru

Nimi Tuuliviiru Syntynyt 11.02.2016 Skp, säkä Tamma, 156 cm
Rotu Suomenhevonen Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH16-018-0480 Koulutus HeA, 100 cm, helppo Kasvattaja coupie VRL-11889

Viiru on virtuaalihevonen! Täyttänyt 4 vuotta 01.03.2016.

EV-I (31p) 02/2016


luonnekuvaus

Tuuliviiru olisi saanut nimen Tuuliviiri, ellei se olisi ollut jo varattuna toiselle suomenhevostammalle. Jälkikäteen on toki helppo sanoa, että nimen suhteen kävi onni onnettomuudessa - Tuuliviiru kun on kaikkea muuta kuin tuulella käyvä luonne. Tammalle sen maailman tärkeimmät asiat ovat ruoka, rutiinit ja rakkaus. Kun nämä asiat ovat kunnossa, Viiru on elämäänsä täysin tyytyväinen päivästä ja kuukaudesta toiseen.

Viiru on kiltti ja hyvin, hyvin rauhallinen hoidettava. Se ei tietääkseni pelkää mitään ja tuskin säikähtäisi, vaikka taivas putoaisi niskaan. Sen takia Viiru onkin mainio seurahevonen hermoheikoille täysiverisilleni ja vielä parempi harjoittelukappale aloitteleville hevosenhoitajille. Tamma jaksaa seisoa harjattavana ja rapsuteltavana maailman tappiin saakka eikä ikinä edes harkitsisi vilauttavansa hampaita. Aivan täysin ihmisen mieli ei Viirukaan silti ole. Kavioitaan se ei kovin mielellään jaksaisi nostaa kengitystä tai puhdistusta varten, ja ulkona vihreä ruohomätäs voi houkuttaa tammaa taluttajan huomioimista enemmän. Sanoisin, että Viiru on emänsä tavoin melko tyypillinen suomenhevonen - varma ja tasainen, mutta ei kovin herkkäsieluinen.

Ratsastettaessa Viiru ei ole suoranaisesti mikään liitokavio, mutta se on rehellinen ja tekee mielellään hommia. Sileällä tamma sopii kaikille, mutta aivan aloittelevat kuskit tuskin saavat hevosesta juuri mitään irti. Viiru vaatii napakkaa ratsastusta, paljon jumppaa ja hyvin selkeitä apuja, ennen kuin siitä kuoriutuu helppo A -tasolla suorittava kouluratsu. Viiru ei ole se kaikista kevyin tapaus, mutta liikkeelle päästyään liikkuu kuitenkin mukavasti omalla moottorillaan ja suorittaa täsmällisesti vaikeammatkin temput. Hypätessä, niin kentällä kuin maastossakin, Viiru on kuin juna: se laukkaa menemään sinne, minne ratsastaja sen ohjaa, ja hyppää kaikesta yli. Oikean ponnistuspaikan ja laadukkaan laukan löytämisessä tamma voi tarvita vähän tukea etenkin niillä metrin esteillä, mutta muuten se on maailman helpoin ja varmoin estehevonen. Maastossa Viiru on kuin kotonaan, niin yksin kuin porukassakin.

sukutaulu

  i. Harmoivale
  KTK-II
  ii. Harmoiri
  ERJ-I, KRJ-I
  iii. Hurmos
  iie. Karmri
  ie. Univelka
 
  iei. Velkoja
  iee. Tuutulaulu
  e. Itäviima
  EV-II
  ei. Petkele
  KERJ-I, ERJ-I, KRJ-I, YLA1, SLA-I*
  eii. Vorokki
  eie. Pokara
  ee. Lounatuuli
  KERJ-I, ERJ-I, YLA2, SLA-I*
  eei. Lounaspala
  eee. Hullutuuli

jälkeläiset

kisakalenteri

Viiru kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista!

päiväkirja

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan, luvat on