rosenhof reto

Nimi Rosenhof Reto Syntynyt 09.05.2015 Skp, säkä Ori, 171 cm
Rotu Trakehner Painotus Kouluratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH15-021-0419 Koulutus GP, 80 cm Kasvattaja Rosenhof

Reto on virtuaalihevonen! Täyttänyt 16 vuotta 01.08.2017.

KRJ-I (103.5p) 06/2016

luonnekuvaus

Reto on käsiteltäessä vähän hapan ori, joka ei varsinaisesti arvosta rapsutuksia tai muita huomionosoituksia. Sillä on tapana leikkiä hankalampaa kuin se onkaan: Reto vilauttelee hampaitaan ja nostelee jalkojaan, jos joku uskaltaa tulla häiritsemään sen omaa rauhaa, mutta koskaan se ei ole ihmistä esimerkiksi potkaissut tai purrut. Napakka hoitaja saa kerran komentamalla Reton lopettamaan uhittelun, kun taas arempien kanssa se leikkii hurjaa villioria eikä välttämättä esimerkiksi anna karsinassa kiinni. Sen takia hevosta käsittelevät vain kokeneemmat hoitajat, joiden kanssa se ei ole vaikea ensinkään. Varmuuden vuosi Reto kuitenkin hoidetaan käytävällä kiinni ja karsinassa sen annetaan olla mielellään täysin rauhassa. Taluttaessa sen kanssa saa myös olla tarkkana ja etenkin ihmisten ilmoilla ketjunaru ja raippa ovat ihan tarpeellisia apuvälineitä.

Ratsastettaessa Reto on kuin toinen hevonen. Ori rakastaa liikkumista ja työskentelee mielellään yhdessä ihmisen kanssa. Sillä on hienot, elastiset liikkeet ja paljon kokoamiskykyä, minkä lisäksi se tekee asioita valtavalla energialla ja halulla. Herkkänä ja reippaana hevosena Reto ei ole aivan alkeisratsu tai tädinkuljetin, mutta hyvällä kehonhallinnalla ja pehmeillä käsillä varustettu keskivertoratsastaja pärjää sen kanssa kyllä. Reto vaatii selkeitä, mutta pehmeitä apuja, ja kun se sellaisia saa, toimii hevonen kuin ihmisen mieli. Ori rakastaa erityisesti laukkatyöskentelyä ja jaksaisi puurtaa esimerkiksi piruettien parissa hamaan loppuun saakka. Se on todella kevyt kädelle eikä yhtään raskas ratsastaa. Ainoaksi varsinaiseksi ongelmaksi sanoisin, että Reto voi välillä olla vaikea ratsastaa rehellisesti suoraksi: se liikkuu helposti takaosa ulkona etenkin, jos ratsastaja on yhtään vino.

Reto ei ole ihan helppo lastattava, mutta se matkustaa kuitenkin rauhassa pitkiäkin matkoja tietä, vettä tai ilmoja pitkin. Kisapaikoilla ori saattaa pitää meteliä itsestään ja olla välillä jopa hankala käsitellä, mutta saatuaan ratsastajan selkänsä se rauhoittuu kyllä. Kouluaitojen sisällä Reto laittaa aina parastaan ja liikkuu entistäkin energisemmin, jos mahdollista.

sukutaulu

  i. Asfaloth
  KRJ-I
  ii. Rohanor
  iii. Seth Mon Amour
  iie. Rhaspo
  ie. Afrodite
  iei. Eos Noir
  iee. Athena
  e. Rosa
  KRJ-I
  ei. Kästner
  eii. Mayrhofer
  eie. Käte
  ee. Roserna
  eei. Rathenau
  eee. Rosenrot

jälkeläiset

03.09.2015 trak-t. Franka Coup - e. Rosenhof Franzi - om. Welby, VRL-00121
16.09.2015 trak-o. Fandango CO - e. Rosenhof Franzi - om. Pierre, VRL-10531
28.02.2016 trak-t. Fermion Coup - e. Ferroniére F - om. Odeya, VRL-13643

kisakalenteri

Reto kilpailee kouluratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Katso ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KRJ: vaikeustaso 11, 6680.61p

Reto on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

25.09.2015: Treenikuulumisia
Retoa on alettu pikkuhiljaa treenata kohti ensimmäistä Interiä. Prix St Georgeshan sillä on jo hyvin hallussa: sijoituksia ja jopa muutamia voittoja on tullut nykyiseltä tasolta viime kuukausien aikana. Niinpä sekä minun että valmentaja Lindgrenin mielestä nyt on hyvä vaihe pitää hieman kisataukoa, keskittyä treenaamaan Interin asioita ja palata kisaradoille, kun hevonen on sinne valmis. Todennäköisesti Retolle annetaan myös hieman kevyempi ja pidempi pätkä, jolloin maastoillaan paljon ja tehdään helppoa jumppaa. Tallityöntekijäni Marie saa myös hypätä Retolla: ori on osoittautunut siinä hommassa yhtä fiksuksi kuin muutenkin, vaikka tekniikka sillä ei puhdas kymppi olekaan.

Inter tuo mukanaan piaffen ja passagen, joita nyt on siis viime aikoina harjoiteltu entistä kovemmin. Passagen Reto osaa jo hienosti ja tekee erittäin kaunista passagea myös pidemmissä pätkissä. Piaffessa kuudesta kahdeksaan askelta alkaa jo sujua sekin, mutta vielä on tekemistä, jotta radalla siitä voi saada hyviä numeroita. Välillä piaffe jää kovin maahansidotuksi ja löysäksi, vaikka Reto muuten niin energinen onkin. Paljon ollaan tehty myös sulkutaivutuksia, jotka onnistuvat vasemmalle erinomaisesti ja oikealla sitten vähän huonommin. Tätä puolieroa pitää nyt yrittää jumppailla pois sekä minusta että hevosesta! Useat perättäiset laukanvaihdot askeleessa taas sujuvat hyvin enkä usko, että niihin täytyy sen kummemmin paneutua. Kaiken kaikkiaan Interin tilanne on ihan hyvässä vaiheessa hevosen nuori ikä huomioon ottaen!

Ps. Reto on tässä kuussa saanut myös ensimmäiset jälkeläisensä! Hienoja varsoja kasvamassa.

12.06.2015: Uusia hevosia talliin
Kolmevuotiaat Rosenhof Reto ja Rosenhof Franzi muuttivat eilen meille Rosenhofista. Mahtavaa saada täysin uusista linjoista olevia kouluhevosia talliin! Molemmille on jalostuskäyttöä tiedossa jo tässä vaiheessa, vaikka ensin toki katsellaan, miten nuorien kisaura etenee. Reto on isokokoinen kimo, jonka isä on upea Asfaloth ja emä Rosa vielä kilpaileva, kaunis tamma. Ori vaikuttaa hiukan happamalta, mutta muuten varsin pätevältä ja hyvähermoiselta tapaukselta. Liikettä sillä ainakin riittää - Reton ravailua ja laukkaspurtteja laitumella voisi katsella vaikkka koko päivän. Ori on sisäänratsastettu ja se kantaa ihmisen tyynesti kaikissa askellajeissa. Nyt pienen laidunloman jälkeen se pääsee takaisin hommiin ja kisauraakin aletaan starttailla Reton käännyttyä nelivuotiaaksi. En näe mitään estettä sille, että orista kasvaa ajan mittaan GP-luokkien kouluratsu, mutta annetaan ajan näyttää.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Franz Venhaus, lisenssi