rhapsody ring xx

Nimi Rhapsody Ring xx Syntynyt 15.05.2014 Skp, säkä Ori, 164 cm
Rotu Englantilainen täysiverinen Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH14-006-0620 Koulutus VaB, 140 cm, CIC3 Kasvattaja Special Ring

Rhapsody on virtuaalihevonen! Täyttänyt 16 vuotta 01.04.2017.

ERJ-II (95p) 03/2017

luonnekuvaus

Rhapsody, jolle ei kukaan ole välittänyt keksiä lempinimeä, on tallin tämänhetkinen itsevaltias ja karismaattinen johtotähti. Ori ei ole järin iso eikä pidä meteliä itsestään, mutta jollain hiljaisella tavalla se on ehdottomasti laumanjohtajatyyppiä. Rhapsodylle eivät nuoretkaan orit uhittele, eikä se itse koe tarvetta lähteä muiden kanssa tukkanuottasille. Se tekee orista myös melkoisen helpon ja mukavan käsitellä. Rhapsodylla on toki joitain orimaisia piirteitä eikä sitä esimerkiksi kannata antaa ihan aloittelijoiden taluteltavaksi, mutta mitään erikoistaitoja hevosen hoitaminen ei myöskään vaadi. Ikä on tuonut sille tiettyä arvokkuutta ja viisautta, ja nykyään se on hyvin rauhallinen ja lempeä tyyppi maasta käsin. Meidän hevosista Rhapsody lienee ehkä helpoin kengittää, eikä sen kanssa myöskään tarvitse riidellä esimerkiksi pesupaikalle tai kuljetuskoppiin menemisestä. Se on myös helppo kuljettaa ja sama herrasmies kisapaikoilla kuin kotonakin.

Ratsuna Rhapsody on sileällä viilipytty ja esteillä pieni ruutitynnyri. Se ei ole mikään luontainen kouluratsu tai liiku erityisesti ihmeellisesti etenkään ravissa, mutta ori on yritteliäs ja halukas tekemään hommia. Sileällä Rhapsodyn selkään voi laittaa kokemattomankin ratsastajan, sillä hevosella ei ole tapana testata kuskiaan, pukittelusta tai pystyyn hyppimisestä puhumattakaan. Kevyttä kättä ja vahvaa jalkaa kuitenkin vaaditaan, ennen kuin Rhapsody alkaa esitellä edes puoliksi parastaan. Ori myös istunnalle melko herkkä ja saattaa kuljeksia omia polkujaan, jos ratsastajan kehonhallinta ei ole kunnossa. Hypätessä Rhapsodysta kuoriutuu kuumakalle, jonka kanssa pitää toden teolla keskittyä vauhdinhallintaan. Jos hevosen päästää ryntäämään esteille, tulevat puomit helposti alas. Rhapsody on kuitenkin satavarma suorittaja eikä kieltele ikinä, vaikka tilanteessa olisikin katastrofin ainekset kasassa. Maastossa se en ehdottomasti vauhdikkaimmillaan, mutta pysyy kuitenkin riittävän kokeneella ratsastajalla hanskassa. Säikky Rhapsody ei onneksi ole, eikä villiinny autoista tai vaikkapa metsäneläimistä.

sukutaulu

  i. Hey! Jawbreaker xx
  ERJ-I, KERJ-I, KTK-II, XLA-I
  ii. Bejeweled Birdie xx
 
  iii. Early Birdie xx
 
  iie. Bloody Bambi xx
  ERJ-II, YLA2
  ie. Primo Lush xx
  XLA-II
  iei. Robin The Star xx
  KTK-III
  iee. All-American Rocket xx
  KTK-III
  e. Rubica Ring xx
  ERJ-I, KTK-III
  ei. Through the Wire xx
  KTK-II
  eii. Yellow Cab xx
  ERJ-II, KTK-II
  eie. Venezia xx
  ERJ-II
  ee. Rudy Ring xx
  VIR MVA Ch, KTK-II, KERJ-I, XLA-I
  eei. Gaseta Mirror xx
  YLA2
  eee. VIR MVA Ch Inflate My Ego xx
  KTK-III, ERJ-I, KERJ-II, YLA2, XLA-I

jälkeläiset

22.12.2014 xx-t. Walessa WF xx - e. Watch This Whisper - om. Gabi, VRL-12080
07.05.2015 xx-t. Romance Coup xx - e. Yellowbloom Vegas - om. Asuna, VRL-05386
13.07.2015 xx-t. Wish You Could See WF xx - e. Wish List Whisper xx - om. Gabi, VRL-12080
24.03.2016 xx-o. Angren Look Like an Elf xx - e. Really Very Pretty 5594 xx - om. VRL-05594

kisakalenteri

Rhapsody kilpailee porrasteutuissa kilpailuissa. Tarkasta ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KERJ: 3437.03p, vt 7
ERJ: 4777.03p, vt 9

Rhapsody on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

05.03.2016: Hankilaukkaa
Irlantilaisorini Venom ei pidä muista hevosista, eli toisen sanoen se inhoaa kaikkia muita sydämensä pohjasta. Tallissani on yksi poikkeus – englantilainen täysiveriseni Rhapsody. Rhapsodya Venom sietää ja ehkä jollain tapaa kunnioittaakin, ja Rhapsody taas on Venomia kohtaan etäisen kohtelias. Sen vuoksi tämä kaksikko onkin hyvä pari esimerkiksi maastoillessa tai valmennuksissa, jos haluaa saada Venomin keskittymään muuhun kuin muiden kyttäilyyn. Tänään lähdimme hyvän talvisään kunniaksi oripoikien kanssa maastoon; minä Rhapsodylla ja tallityöntekijäni Marie Venomilla. Hevosilla oli vähän vauhti päällä, mutta mitään ylettömiä riehaantumisia ei sentään onneksi nähty. Kävimme laukkaamassa lumisella pellolla lämmittelylenkin jälkeen ja annoimme orien painaa niin kovaa kuin jaloista lähti. Rhapsody oli täysiverisenä oletettavasti vähän Venomia nopeampi, kun taas irlantilainen olisi jaksanut jatkaa laukkavetoja vaikka maailman tappiin asti täysiverisen vauhdin jo hiljennyttyä. Hauskaa oli kaikilla!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Shazstock, lisenssi