night vision co

Nimi Night Vision CO Syntynyt 20.04.2015 Skp, säkä Tamma, 164 cm
Rotu Irish Sport Horse 17.125% ID Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH15-209-0037 Koulutus VaA, 140 cm, CIC3 Kasvattaja coupie VRL-11889

Night Vision on virtuaalihevonen! Täyttänyt 14 vuotta 01.05.2018.

KERJ-II (95.75p) 04/2017

luonnekuvaus

Night Vision on tulta ja tappuraa; hevonen, jollaisia ei jaksaisi tallissa pitää kovinkaan monta. Se näykkii mielellään ja jos oikein kiukuttaa, saattaa takajalkakin nousta maasta. Sen vuoksi tamma ei missään nimessä ole aloittelijoiden käsiteltävissä eikä sitä myöskään anneta vieraan hoiviin, vaan Visionin kanssa työskentelee sen oma luottohoitaja. Tamma inhoaa pesuja ja loimittamista, mutta antaa nyppiä harjan ja olla kengitettävänä suhteellisen siivosti. Sen mielialat vaihtelevat nopeasti ja ärsytyskynnys ylittyy helposti. Ennakoivan, huolellisen hoitajan kanssa Vision on kyllä täysin käsiteltävissä eikä mitenkään vaarallinen, mutta luonteikas se kyllä on. Tamma on helppo lastata, mutta kuljettaessa se voi olla vähän levoton ja siksi hevonen paketoidaankin huolellisesti suojiin ennen matkaan lähtöä. Kisapaikkoja se ei stressaa, mutta saattaa olla vielä ärtyisämpi kuin kotona.

Ratsuna Night Vision on niitä hevosia joita joko rakastaa tai vihaa. Useimmat vihaavat, mutta ne jotka rakastavat, eivät malttaisi laskeutua sen selästä ollenkaan. Vision on hankala ja herkkänahkainen – se osaa sekä pukitella että loikkia takajaloillaan ja jos tammaa oikein ärsyttää, se tekee jompaakumpaa yhdeksän minuuttia kymmenestä. Kovasti käskemällä Visionin saa vain kiukuttelemaan entistä enemmän, joten parempi ratkaisu on tyynesti pyytää hevosta eteenpäin aivan kuin ei sen pomppuja huomaisikaan. Ihan helppoa tamman selässä pysyminen ei kuitenkaan ole, sillä pienenä ja ketteränä sen loikat ovat myös ketteriä. Jos ratsastaja onnistuu kaikesta huolimatta säilyttämään tekemisessä rentouden, rentoutuu Visionkin ajan kanssa. Silloin siitä kuoriutuu tarkkaavainen, kevyt kouluratsu ja huippulahjakas hyppääjä. Esteelle työntävän ratsastajan kanssa Vision ei taatusti hyppää pienintäkään ristikkoa, mutta kun ratsastaja antaa hevosen edetä ja tehdä työnsä, ylittäisi se mielellään vaikka taloja. Maastossa tamma on kestävä ja varma, jaloistaan tarkka ja myös äärimmäisen nopea.

sukutaulu

  i. Bad Blood X
 
  ii. Badfinger X
  KERJ-I
  iii. Bazooka   KERJ-I
  iie. Upwell   KERJ-II
  ie. Circle of Life X
  KERJ-III
  iei. Zip Appeal   KERJ-II
  iee. Callahan Kiara   KERJ-II
  e. Illusions
 
  ei. Underground Hallucination xx
  ERJ-III
  eii. Armani Code xx  
  eie. Candy xx  
  ee. Dolly Rox X
 
  eei. Eastway of the Dawn xx  
  eee. Collruss Roxanne   KERJ-I

jälkeläiset

11.01.2016 ISH-o. Thin White Duke CO - i. Life On Mars CO - om. coupie, VRL-11889
06.02.2016 ISH-t. Nemesis Coup - i. Dynasty Vegas - om. matty, VRL-000816

kisakalenteri

Night Vision kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Katso ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KERJ: 3090.5p, vt 7

Night Vision on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

12.01.2016: Thin White Duke
Aikaisin tammikuun 11. päivän aamuna Night Vision synnytti ensimmäisensä varsansa niin ikään omasta oriistani Life On Marsista. Kaikki sujui kuin oppikirjassa, enkä minä saanut silmiäni irti ylpeästä tuoreesta emätammasta ja sen kymmenen pisteen hevoslapsesta. Pienikokoinen, tumma orivarsa oli vasta tarmokkaasti kipuamassa kilometrin mittaisille jaloilleen, kun muualta maailmasta kantautui uutinen David Bowien kuolemasta. Se tuntui raastavan ironiselta: samalla kun legenda, edelläkävijä, uskomaton taitelija aivan omasta avaruudestaan siirtyi ajasta ikuisuuteen, hänen tuotannostaan nimensä lainanneen Life On Marsin poika (ja Space Oddityn pojanpoika) näki päivänvalon. Thin White Dukesta olisi tullut Thin White Duke, vaikka en olisi varsaa katsellessani itkenyt puoliksi onnesta ja puoliksi surusta, mutta jollain tapaa juuri tämä pieni tähtipää tuntui erikoisen merkitykselliseltä. Duke on hevosenkokoinen oodi taiteelle, uusille ulottuvuuksille ja sille, että rajat ovat olemassa vain rikkomista varten. Upeampaa hevosvarsaa ei Night Vision olisi minulle voinut antaa, ja toivon, että kisauransa vastikään päättänyt tamma synnyttää maailmaan vielä monta yhtä hienoa jälkeläistä.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Franz Venhaus, lisenssi