life on mars co

Nimi Life On Mars CO Syntynyt 10.10.2015 Skp, säkä Ori, 164 cm
Rotu Irish Sport Horse 12.5% ID Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH15-209-0073 Koulutus VaB, 140 cm, CIC3 Kasvattaja coupie VRL-11889

Mars on virtuaalihevonen! Täyttänyt 14 vuotta 01.05.2018.

KERJ-I (102,5p) 06/2018


luonnekuvaus

Mars on jo nuoresta varsasta saakka ollut sellainen joka tädin luottohevonen. Luulin pitkään, ettei siitä tulee huippukilparatsua vaan pikemminkin helppo ja mukava allrounder, niin tasaiselta se vaikutti eikä orissa koskaan ollut sellaista tulta ja tappuraa, mitä sen molemmissa vanhemmissa taas riittää vähän liiaksi asti. Ratsukoulutuksen alettua Mars alkoi kuitenkin väläytellä mielettömiä kykyjäkin. Ensin se osoittautui erinomaisesti liikkuvaksi kouluratsuksi, jonka kokoamiskyky ja luontainen pehmeys ja tasapaino hämmästyttivät. Vasta viimeisenä löytyi hyppy, mutta kun se löytyi, ei sen perään ole sittemmin tarvinnut huudella. Marsista ei edelleenkään ota aina selvää onko se lintu vai kala, ja jos se ei olisi niin ihana ja rakas olisin jo aikaa sitten myynyt sen isolla rahalla opetusmestariksi, niin taitava se on. Mutta eihän tästä nyt malta luopua!

Mars on oriksi todella hyvä käsitellä eikä liika testosteroni sumenna sen ajattelukykyä oikeastaan koskaan. Tietysti huolellinen ja tarkka pitää olla, mutta Marsia ei missään nimessä tarvitse jännittää tai tehdä sen kanssa mitään erikoisjärjestelyjä. Ori on helppo harjata, varustaa, pestä, klipata, lastata, kengittää… Ainoastaan ruokiaan se vahtii aika railakkaasti eikä Marsin karsinassa kannata olla samaan aikaan väkirehujen kanssa, mutta muuten en keksi oikeastaan mitään valittamista.

Ruunikon kanssa siis pärjää aloittelevampikin hevosenkäsittelijä, eikä se ratsastajaltaankaan vaadi ihmeellisempiä. Ilmaiseksi CIC3-tason huippusuoritukset eivät kuitenkaan tule. Kovakätisen ratsastajan kanssa Mars muuttuu kuuroksi ja jolkottelee menemään vailla mitään aivotoimintaa, mutta ei koskaan vedä kuitenkaan hernettä nenään. Esteillä se on luotettava kuin vuori – jos sen tuo hyvään paikkaan, se hyppää hyvin. Jos sen tuo huonoon paikkaan, se hyppää mutta ottaa puomit mukaan. Mars on opettavainen, hyvä harjoitteluhevonen, jona kanssa onnistuu huolellisella ratsastuksella aina. Erityisen mukava se on maastossa ja maastoesteillä, jolloin ori saa asteen lisää tehoa ja energiaa liikkumiseensa, vaikka laiskaksi oria ei pääse väittämään kyllä muutenkaan.

sukutaulu

  i. Space Oddity CO
  KERJ-I
  ii. Foxvale Warpaint
  KERJ-I
  iii. Whiskey Avenue  
  iie. Kabuki Kiss  
  ie. Charmyard Ziggy Pop xx
  ERJ-III, XLA-II, YLA2
  iei. Pennyhill Echo xx   Klass I
  iee. Burrow's Hunky Dory xx   ERJ-III, YLA2, XLA-II
  e. Kilkenny Cassidy
  KERJ-I
  ei. Kilkenny Crow
 
  eii. Welshans Ruane  
  eie. Shae xx  
  ee. Kilkenny Crackerjackie
 
  eei. Fennessy Fox  
  eee. Curveball xx  

jälkeläiset

11.01.2016 ISH-o. Thin White Duke CO - e. Night Vision CO - om. coupie, VRL-11889
05.06.2017 amwb-o. Rock 'n' Roll Suicide STC - e. Serpentine Fair - om. Nikki, VRL-14085

kisakalenteri

Mars kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Katso ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KERJ: 3019.55p, vt 7

Mars on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

10.10.2015: Ensimmäinen päivä
Cassidy kasvoi ja kehittyi sen verran hitaasti, että päätin astuttaa sen kolmivuotiaana, jolloin se saisi varsoa esikoisensa ennen kisauran korkkaamista. Isäoriiksi valikoitui oma Space Oddityni - on mahtavaa, että tallissani on jo niin paljon hevosia, että kasvatustyö pyörii pääosin niillä! Space on äärimmäisen itsevarma ori, jolla on mitään pelkäämätön luonne ja todella laadukas hyppy. Ajattelin, että herkkäsieluisen Cassidyn ominaisuudet voisivat mukavasti tasoittaa sen piirteitä ja toivoin, että varsasta saataisiin hyvähermoinen irish sport horse, jonka kanssa olisi mahdollisuudet päästä kisaamaan kenttäratsastuksessa ihan kärkitasolle asti. Ja tänään varsa sitten syntyi! Isokokoinen orivarsa tuli maailmaan keskiyön jälkeen ilman ongelmia. Kaikki kävi nopeasti, ja alkuun Cassidy vaikuttikin olevan vähän hämillään uudesta tulokkaasta. Sen äidinvaistot kuitenkin heräsivät nopeasti, ja jo nyt se on mitä lempein ja ystävällisin emätamma. Molemmat voivat hienosti, ja toivon, ettei mitään ongelmia tulekaan! Täällä on vielä niin lämmin ja leppeä sää, että kaksikko pääsi käväisemään laitumella jo alle vuorokausi varsan syntymästä. Pikkuori pysytteli vielä lähellä Cassidya, mutta uskalsi ottaa muutaman pikku spurtin. Varsa on niin hieno, ja sekä minä että Cassidy olemme siitä silminnähden ylpeitä. Varsan nimeksi tulee Life On Mars isälinjan mukaan, ja sanoisin, että tämä nimi kannattaa painaa mieleen. Jos mitään takaiskuja ei tule, ori nähdään taatusti parin vuoden kuluttua ikäluokkakilpailuissa ja kenties myöhemmin kansainvälisissäkin kehissä!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Franz Venhaus, lisenssi