kilkenny cassidy

Nimi Kilkenny Cassidy Syntynyt 02.10.2015 Skp, säkä Tamma, 165 cm
Rotu Irish Sport Horse 12.5% ID Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH15-209-0071 Koulutus VaB, 140 cm, CIC3 Kasvattaja Kilkenny

Cassidy on virtuaalihevonen! Täyttänyt 16 vuotta 01.05.2018.

KERJ-I (104p) 10/2016


luonnekuvaus

Toinen kilkennyläinen irlantilaishevoseni Cassidy poikkeaa siitä ensimmäisestä, Kilkenny Brianasta, kuin yö päivästä - siinä missä Briana on itse tyyneys maasta käsin ja tasaisen varma ratsastaa, Cassidy on levoton ja ailahtelevainen. Se on tyypiltään hyvin vilkas ja vähän säikky, minkä vuoksi sitä ei kannata aivan aloittelijoiden käsiin antaakaan. Vaikka Cassidy ei ole missään nimessä pahansisuinen eikä se koskaan ole esimerkiksi purrut tai potkinut ketään, saattaa tamma olla varomaton ja säikähtäessään kolata kumoon huolimattoman hoitajan. Cassidyn kanssa tarvitaan pitkää pinnaa ja varmoja otteita. Välillä hermon päälle voi käydä se, kun tamma säikähtää viikon tallin käytävällä ollutta ämpäriä ja yrittää livetä paikalta, mutta hevoselle räyhääminen ei auta tilannetta.

Cassidy on herkkä ratsastaa ja vaatii kuskiltaan sitä samaa herkkyyttä ja taitoa lukea hevosta sekä erilaisia tilanteita. Jokaisen ratsastuskerran ensimmäinen ja tärkein tehtävä on saada hevonen rennoksi ja rauhalliseen mielentilaan. Jos siinä ei onnistu, tamma muuttuu äkkiä mahdottomaksi ratsastaa - se saattaa alkaa hyppiä takajaloilleen, jos siillä niin sanotusti keittää yli. Jos Cassidyn kuitenkin saa ratsastettua sopivaan työskentelymoodiin, on sen kanssa ilo harrastaa. Hevosella on kolme laadukasta askellajia ja paljon taitoa myös koulupuolella. Hypätessä se on äärimmäisen varovainen ja tarkka, minkä vuoksi se on myös kieltoherkkä - Cassidy pysähtyy mieluummin kuin hyppää huonosta paikasta. Niinpä se on parhaimmillaan jo melko kokeneen esteratsastajan alla, joka osaa sopivissa määrin auttaa ja tukea hevosta. Maastoesteillä Cassidy saa lisää virtaa ja itseluottamusta, minkä vuoksi se toimii hyvin maastoesteillä - vaikka varovainen se on aina eikä mielellään kolauttele esteitä.

Cassidy oli nuorempana kisatilanteessa aikamoinen jännittäjä, mutta vuosien saatossa siitä on kuoriutunut mukava kilpakaveri. Tamma lastautuu hyvin ja matkustaa rauhassa pitkiäkin matkoja. Kisoissa se voi olla vähän turhankin säpäkkä hoitaa ja ratsastaa, ja yleensä tammalle tekeekin hyvää kävellä paljon ja verrytellä pidemmän kaavan mukaan ennen starttia.

sukutaulu

  i. Kilkenny Crow
 
  ii. Welshans Ruane
 
  iii. Ruairi xx
  iie. Rodhlann Mórríghan
  ie. Shae xx
 
  iei. Gillespie Kerwin xx
  iee. Shannon xx
  e. Kilkenny Crackerjackie
 
  ei. Fennessy Fox
 
  eii. MacAuley Fallamhain
  eie. Fairclough Beattie xx
  ee. Curveball xx
 
  eei. Fastball xx
  eee. Westhills Miranda xx

jälkeläiset

10.10.2015 ISH-o. Life On Mars CO - i. Space Oddity CO - om. coupie, VRL-11889
08.01.2016 ISH-o. Rebel Rebel CO - i. Space Oddity CO - om. Joe, VRL-02528
01.11.2016 fwb-t. Celestine WD - i. Suprant Pacey - om. VRL-01417
15.02.2017 ISH-t. Cosmic Coup - i. Quicksand Coup - om. VRL-10105 ja VRL-05567

kisakalenteri

Cassidy kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Katso ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KERJ: 3144.26p, vt 7

Cassidy on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

01.10.2016: Maastoestevalmennus valmentajana Lea H.
Valmennuksessa jatkoimme vähän eilisestä estevalmennuksesta, joten keskityimme ratsukon kanssa tänään ruohoniityllä oleviin esteisiin. Verryttelyt ratsukko sai tehdä reippaasti ja ottaa muutaman pidemmän laukkapätkän, jonka jälkeen siirryimme kahden tukin linjalle. Tukit olivat vielä aika matalia, joten ratsukko sai niistä hyvää tuntumaa hyppelyyn. Cassidy oli selkeästi itsevarmempi maastossa, ja ratsastaja sai ottaa enemmän pidätteitä. Varsinainen valmennuksen tehtävä oli ensin tulla tukit, jonka jälkeen tuli vielä kaksi muuta hieman haastavammilla teillä sekä yksi vesieste. Ratsastaja oli ottanut eilisen neuvoista vaarin, ja onnistui tuomaan tammansa hyvin jokaiselle hypylle. Veteen Cassidy meni ongelmitta ja hyppäsi vedessä olevan tukkiesteenkin hyvin. Muutaman toiston jälkeen suoritukset olivat hyvällä mallilla, joten ratsukko sai siirtyä loppuverryttelyihin.

30.09.2016: Estevalmennus valmentajana Lea H.
Cassidy verrytteli ratsastajansa kanssa sillä aikaa, kun rakensin kentälle muutaman esteen, joista saisi lyhyen radan aikaiseksi. Tamman rentoutuessa ja ollessa hyvin kuulolla jokaisessa askellajissa, aloitimme valmennuksen tulemalla ristikkoa verryttelyesteenä molempiin suuntiin. Korotin estettä useampaan otteeseen reippaalla kädellä, kun ratsukko sai koko ajan vain parempia ja parempia hyppyjä. Pienen kävelytauon jälkeen kerroin ratsukolle suunnittelemani radan, joka sisälsi vähän tiukempia käännöksiä ja vaatisi ratsastajalta tarkkaavaisuutta lähestymisien suhteen. Alkuun ratsukolla oli muutamassa kohdassa hankaluuksia – ratsastaja ei meinannut saada tammaansa suoraksi ja hyvään hyppypaikkaan, jolloin tuli useampia kieltoja. Käytyämme käännökset läpi tarkemmin ja useampaan kertaan, saimme ne hiottua niin, että ratsukko suoritti ne nyt ongelmitta. Ratsastaja sai kiittää itseään ja hevostaan hyvästä valmennuksesta ja verrytellä tamman itsenäisesti.

12.07.2016: Kesäpäivän viettoa
Järkyttävän kuuman kesäpäivän - lämpöä oli siis oikeasti yli 30 astetta - kunniaksi päätimme lähteä nuoriso-osaston kanssa uittoreissulle. Minä nappasin alleni Cassidyn, kun taas hevosenhoitajani Marie ja Emma valitsivat ratsuikseen Hamletin ja Duken. Lähimpään hyvään merenrantaan on meiltä onneksi vain pari kilometriä matkaa, joten koko päivää reissussa ei mennyt, vaikka kelin vuoksi etenimme rauhallista tahtia. Hevosiin kuuma sää ei juuri vaikuttanut - Cassidy oli yhtä innokas kuin yleensä ja Duke pelkäsi tapansa mukaan jokaista tienviittaa ja postilaatikkoa, kun taas Hamlet löntysteli eteenpäin kuin satavuotias laama. Jokainen uskaltautui myös veteen, mikä on toki hyvä merkki, kun kyse on kenttäratsuista! Cassidy polski innoissaan ja olisi taatusti heittäytynyt piehtaroimaan, jos olisin antanut. Hauskaa oli itse kullakin!

10.10.2015: Varsauutisia
Cassidy kasvoi ja kehittyi sen verran hitaasti, että päätin astuttaa sen kolmivuotiaana, jolloin se saisi varsoa esikoisensa ennen kisauran korkkaamista. Isäoriiksi valikoitui oma Space Oddityni - on mahtavaa, että tallissani on jo niin paljon hevosia, että kasvatustyö pyörii pääosin niillä! Space on äärimmäisen itsevarma ori, jolla on mitään pelkäämätön luonne ja todella laadukas hyppy. Ajattelin, että herkkäsieluisen Cassidyn ominaisuudet voisivat mukavasti tasoittaa sen piirteitä ja toivoin, että varsasta saataisiin hyvähermoinen irish sport horse, jonka kanssa olisi mahdollisuudet päästä kisaamaan kenttäratsastuksessa ihan kärkitasolle asti. Ja tänään varsa sitten syntyi! Isokokoinen orivarsa tuli maailmaan keskiyön jälkeen ilman ongelmia. Kaikki kävi nopeasti, ja alkuun Cassidy vaikuttikin olevan vähän hämillään uudesta tulokkaasta. Sen äidinvaistot kuitenkin heräsivät nopeasti, ja jo nyt se on mitä lempein ja ystävällisin emätamma. Molemmat voivat hienosti, ja toivon, ettei mitään ongelmia tulekaan! Täällä on vielä niin lämmin ja leppeä sää, että kaksikko pääsi käväisemään laitumella jo alle vuorokausi varsan syntymästä. Pikkuori pysytteli vielä lähellä Cassidya, mutta uskalsi ottaa muutaman pikku spurtin. Varsa on niin hieno, ja sekä minä että Cassidy olemme siitä silminnähden ylpeitä. Varsan nimeksi tulee Life On Mars isälinjan mukaan, ja sanoisin, että tämä nimi kannattaa painaa mieleen. Jos mitään takaiskuja ei tule, ori nähdään taatusti parin vuoden kuluttua ikäluokkakilpailuissa ja kenties myöhemmin kansainvälisissäkin kehissä!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Franz Venhaus, lisenssi