kilkenny briana

Nimi Kilkenny Briana Syntynyt 07.05.2015 Skp, säkä 166 cm
Rotu Irish Sport Horse 37.5% ID Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH15-209-0043 Koulutus VaB, 140 cm, CIC3 Kasvattaja Kilkenny

Briana on virtuaalihevonen! Täyttänyt 13 vuotta 01.04.2016.

KERJ-I (102.5p) 05/2016

luonnekuvaus

Briana on mukavanluontoinen kenttähevonen, jonka kanssa on aina yhtä miellyttävä työskennellä. Tamma tulee mainiosti toimeen joka ikisen tallilla käyvän ihmisen, hevosen ja kissan tai koirankin kanssa. Se on kiltti hoidettava ja sopii hyvin kokemattomienkin käsiteltäväksi. Taluttaessa tamma kulkee turhia hötkyilemättä omalla paikallaan, seisoo harjatessa aloillaan myös ilman kiinni sitomista eikä koskaan hermostu eläinlääkärin tai kengittäjän visiiteistäkään. Briana nauttii vilpittömästi rapsutuksista, seurasta ja huomiosta, ja niiden varjolla tamman mielestä vähän ikävämmätkin toimenpiteet kuten harjan nyppiminen ja pesu sujuvat täysin ongelmitta. Satuloidessa Briana saattaa välillä irvistellä, mutta koskaan se ei ole käynyt ihmiseen kiinni. Voisi siis sanoa, että osittain täysiveriseksi kilpahevoseksi tamma on harvinaisen selväjärkinen ja hyvähermoinen tapaus, jollaisia ottaisi mieluusti tallin täyteen.

Briana on varmajalkainen, rehellinen ratsu. Tamma ei ole kouluratsastustaivaan kirkkain tähti - sillä on vaatimattomat liikkeet ja melko heikko kokoamiskyky siitä huolimatta, että se yrittää aina parhaansa. Se on kuitenkin onneksi tarkka ja kuuntelee apuja täsmällisesti, joten kouluradoilla puhtaasti hevosen asenne usein pelastaa ratsukon pistekadolta. Kuskilta vaaditaan sopivissa määrin pehmeyttä ja napakkuutta, jotta Brianasta saa sileällä kaiken kapasiteetin irti. Esteillä ja maastossa Briana onkin ehdottomasti parhaimmillaan. Hevosen vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti tasaisuus ja hyvät hermot. Brianaa ei jännitä mikään, se tekee jatkuvasti tasaisen vahvoja suorituksia ja auttaa ratsastajaa vaikeissa paikoissa. Tamman saa tuoda esteille vaikka takaperin, ja se kampeaisi silti itsensä puomien yli. Briana ei ole vilkas tai erityisesti kuumu hypätessä, mutta vauhtia ja tiukkoja käännöksiä siltä kyllä pyytämällä saa. Vasta maastoesteillä tamma alkaa kunnolla innostuakin, eikä sillä koskaan lopu maastoradalla puhti kesken.

Briana on maailman helpoin lastattava ja kuljetettava ja täysin ongelmaton kisakaveri. Se käyttäytyy vieraissa paikoissa mallikelpoisesti eikä stressaa pitkiäkään reissuja - tamma on kaikkialla kuin kotonaan, kunhan vain ruoka tulee suunnilleen ajallaan.

sukutaulu

  i. Hesling Corey
  KERJ-II
  ii. Coda xx
 
  iii. Clint xx
  iie. Naomi xx
  ie. Haluidhe Theresa
 
  iei. Dáson Parthalán
  iee. Hibeárd Tréasa
  e. Straney Bonnie
  KERJ-II
  ei. Doilfín Adhamh
  eii. Daragh xx
  eie. Bálduing Hiolair
  ee. Breathnach Biddy xx
  eei. Breathnach Callum xx
  eee. Briana xx

jälkeläiset

17.07.2015 ISH-t. Daffodil CO - i. Imperial Blue Inferior - om. Lumikatti, VRL-12861
06.01.2015 ISH-o. Beat It Coup - i. Foxvale Snakevenom - om. Joe, VRL-02528
02.02.2016 ISH-o. Quicksand Coup - i. Sandstorm xx - om. naakka, VRL-10345
11.02.2016 ISH-o. Triumphant Rebel - i. Foxvale Warpaint - om. Wreathvalley, VRL-10878
04.04.2016 ISH-o. Raifan Coup - i. Hemsbury Raglan Road - om. Veera Ruusula, VRL-14299

kisakalenteri

Briana kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KERJ: 3109.76p, vt 7

Briana on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

21.04.2016: Estevalmennus kirjoittanut Veera R.
Ratsukko oli jo maneesissa verryttelemässä, kun saavuin. Tervehdin ratsastajaa ja pyysin tätä jatkamaan rauhassa verryttelyä, kun kannoin estetolpat ja puomit paikoilleen. Rakensin maneesiin seitsemän esteen radan, joista yhden pitkällä sivulla olevan jätin verryttelyesteeksi. Muut esteet nostin suoraan metrin korkuisiksi, josta varmaan korottaisimme niitä vielä. Saatuani radan rakennettua pystyin viimein keskittymään ratsukkoon, joka oli maneesin toisessa päässä nyt ravailemassa. Siirryin seuraamaan heidän työskentelyään. Briana vaikutti erittäin reippaalta ja letkeältä kaverilta, jota ei paljoa joutunut pyytämään. Pyysin ratsastajaa ottamaan hieman laukkaa kumpaankin suuntaan vielä, ennen esteiden sekaan siirtymistä.

Pyysin ratsastajaa tulemaan verkkaesteen tammalla ensiksi ravissa ja nostamaan heti sen jälkeen laukan, tekemään päätyyn laukkaympyrän ja tulemaan uudelleen esteen ravissa. Ravissa tamman hypyt eivät olleet niinkään vakuuttavia, mutta heti kun muutaman hypyn jälkeen tamma tuli kerran esteen laukassa, niin alkoi jo näyttämään paremmalta. Vaihdoimme vielä suuntaa ja ratsukko tuli muutaman hypyn, ennen kuin korotin estettä. Tämä tultiin vain kerran toisesta suunnasta, ennen kuin neuvoin ratsastajalle radan jonka olin heille koonnut. Rata koostui suurimmaksi osaksi yksittäisistä pystyistä, mutta toisella pitkällä sivulla oli yksi okseri ja toisella kaksoissarja.Maneesin kummassakin päässä oli reippaasti tyhjää tilaa käännöksiä varten, jotta ison hevosen saa käännettyä ja suoristettua esteille. Neuvottuani radan ratsastaja kertasi radan minulle ravaamalla sarjan läpi esteiden viertä pitkin. Ratsukko lämmitteli vielä hieman laukassa, ennen kuin he aloittivat. Briana hyppäsi metrin radan melko kevyesti puhtaasti läpi, joten pääsimme nostamaan esteet heti 110cm korkeiksi ensimmäisen kerran jälkeen. Päätimme ettemme tänään nosta esteitä tämän korkeammiksi, vaikka tamma loikkaisikin korkeampia esteitä kevyesti. Pyysin ratsastajaa tulemaan nyt kaksi kertaa peräkkäin putkeen tämän radan. Tällä kertaa ratsukolle tuli yksi pudotus kaksoissarjalla, joka kuitenkin toisella kerralla ylittyi hyvin, joten emme jääneet sitä toistamaan sen kummemmin. Loppuveryttelyt ratsukko teki itsenäisesti, minun kerätessä esteitä pois maneesista.

18.04.2016: Vieraita kylässä kirjoittanut Katriina I.
Pääsin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni kenttäratsun selkään, kun coupie järjesti minulle yksityisen estetreenin hevosellaan Brianalla. Minulla on taidot ruosteessa hyppäämisen osalta, koska omien hevosten kanssa siihen ei ole ollut oikein mahdollisuuksia. Siksi estetreeni teki minulle todella hyvää. Briana oli alusta asti mukava uusi tuttavuus, mutta yhteisen ymmärryksen löytämisessä vaadittiin alkuun coupien neuvoja. Kun pehmeyttä ja joustoa alkoi kuskilta löytyä, alkoi hevonenkin rentoutua ja ymmärsi mitä siltä yritin avuttomana pyytää. Estetreeni aloitettiin jumppasarjalla, joka yhdistettiin myöhemmin kahteen ympyrällä olevaan pystyesteeseen. Jumppasarjalla rytmissä oli hakemista, mutta tamma pelasti monta tilannetta kuin itsekseen. Coupielta tuli tiukkaan sävyyn läksytystä hereillä olemisesta, mikä kyllä tehosi minuun ja sain enemmän skarppia suorituksiin napakan ohjaajan ohjeista. Kun jumppasarjaan lisättiin keskiympyrällä sijaitsevat kaksi pystyestettä, homma alkoi kierros kierrokselta sujua paremmin. Hevosella ei tuntunut olevan kiire ja se malttoi odottaa hyppyjä rauhassa. Toisinaan avut eivät menneet perille ihan toivotulla tavalla, mutta tässä parivaljakossa minä olin selkeästi se jonka olisi pitänyt hoitaa homma hitusen paremmin. Loppua kohden meininki kyllä parani ja sain tehtyä muutamia oikeinkin nättejä ratoja. Coupie teetti lopuksi vielä pitempää rataa, joka sisälsi muutaman okserin ja tiukkoja radanteitä. Sain paljon hyviä oppeja ohjaajalta, joka tunsi hevosensa hyvin ja osasi selkeästi neuvoa miten päästä hyviin tuloksiin juuri tämän hevosen kanssa.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © John Harwood