imperial blue inferior

Nimi Imperial Blue Inferior Syntynyt 06.12.2014 Skp, säkä Ori, 169 cm
Rotu Englantilainen täysiverinen Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH15-006-0012 Koulutus HeA, 130 cm, CIC2 Kasvattaja Susiraja

Imp on virtuaalihevonen! Täyttänyt 14 vuotta 01.02.2016.

KERJ-I (100,5p) 02/2016

luonnekuvaus

Imp: pikku paholainen, riiviö, kakara. Suomi-englanti -sanakirjan kuvaus täsmää meidän Impiin kaiken muun paitsi pikkuisuuden osalta. Ori on täysiveriseksi jättiläinen, ja valtava on myös sen persoona. Pohjimmiltaan se on uskoakseni hyväntahtoinen, touhukas hevonen, jota ilman tallissa tulisi tylsää. Ulospäin Imp valitettavasti kuitenkin näyttäytyy täystuhona. Se ei pysy missään aidoissa, pureskelee korvat hörössä kaikkea mikä liikkuu tai ei liiku eikä ole edes tallin loistavin kilparatsu. Impin keskittymiskyky on pyöreä nolla ja liikkeet hyvin vaatimattomat, mutta hypätä se - kaikeksi onneksi - osaa.

Kuten sanottua, Imp on käsiteltäessä alati iloisesta luonteestaan huolimatta välillä todella raivostuttava. Hoitaessa se leikkii joko riimunnarun solmulla tai harjoilla, jos ne ovat orin ulottuvilla. Paremman puutteessa myös hoitajan hiukset, vaatteet ja sormet kelpaavat maisteltaviksi. Paikallaan seisominen mitään tekemättä on Impille tuntematon käsite - sen on pakko touhuta koko ajan jotakin. Tarvittaessa tekemisestä käy myös karsinanaapurin kiusaaminen tai minun ilokseni myös loimien repiminen. Tämän takia Impillä harvemmin talliloimia käytetäänkään ja sen karsina on aina koristeltu jos jonkinlaisilla aktivointipalloilla ja nuolukivillä. Ori on kuitenkin kiltti, eikä se esimerkiksi näyki tai potki. Satulavyön Imp antaa kiristää korvat hörössä ja eläinlääkäriä ori tervehtii aina ilolla.

Imp on innokas ratsu, jolle sopii kaikki parin tunnin maastovaelluksesta kunnon hyppytreeniin tai vaikka hiihtoratsastukseen. Valitettavasti se ei kuitenkaan ole se kärsivällisin tapaus, eikä orin kanssa kannata edes yrittää hioa samaa tehtävää kovin montaa kertaa. Kouluratsastuksessa Impin kärsivällisyys loppuu tavallistakin nopeammin, ja tylsistyessään se usein keksii tarjota esimerkiksi pikkupukkeja laukanvaihtojen sijaan. Energisyydestään huolimatta ori on yllättävän haasteellinen ratsastaa rehellisesti pohkeen eteen ja oikein päin, sillä se jäisi mieluusti vain puskemaan täyttä vauhtia eteenpäin tekemättä kunnolla koko kropalla töitä. Hypätessä se on kuitenkin helpohko: Imp menee sinne, minne ratsastaja sen ohjaa, ja hyppää yli mistä tahansa. Orin kiellot ovat taatusti laskettavissa yhden käden sormilla. Aivan tarkin tapaus se ei ole, joten ratsastajankin tukea tarvitaan siihen, että puomit pysyvät kannattimillaan ja radat onnistuvat. Maastossa Imp on pomminvarma ja onneksi myös hieman varovaisempi kuin rataesteillä, eikä se epäröi hypätä minkä tahansa vähänkään esteen näköisen yli.

sukutaulu

  i. Ashton Royal Blue
  xx
  ii. Blue Moon Rising   iii. Blues Brother
  iie. Mooninka
  ie. Ashton Royal Rose   iei. Ashton Royal Rebel
  iee. Forgotten Lines
  e. Badham
  xx
  ei. Springwood Slasher     eii. Where The Monster Lives
  eie. Never Sleep Again
  ee. Better Lock Your Door   eei. Mr. Underwood
  eee. Never Sleep Again

jälkeläiset

08.04.2015 ISH-o. Indigo Coup - e. Ultraviolet Coup - om. Joe, VRL-02528
01.05.2015 xx-o. Wild Side Coup - e. She Plays Ring - om. Papukaija, VRL-13801
17.07.2015 ISH-t. Daffodil CO - e. Kilkenny Briana - om. Lumikatti, VRL-12861
22.03.2017 fwb-t. JB Temperance - e. Tarota Brent - om. Anne, VRL-06858

kisakalenteri

Imp kilpailee porrastetuissa kilpailuissa kenttäratsastuksessa. Katso ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1413.95 p
Nopeus ja kestävyys: 1213.72 p
Kuuliaisuus ja luonne: 68.70 p
Tahti ja irtonaisuus: 0.00 p
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p

KERJ: 2627.67 p, vaikeustaso 6

Imp on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

28.06.2015: Estevalmennusviikonloppu
Viime viikonloppuna olimme Impin kanssa Katie Winstonin kaksiosaisessa estvalmennuksessa "lähi"tallilla. Lauantaiaamuna aikaisin pakkasimme Reetan kanssa Impin traileriin ja hurautimme vajaan sadan kilometrin päähän pelipaikalle. Orille oli varattu tallilta oma karsina viikonlopuksi, joten saimme laittaa hevosen hetkeksi lepäämään ennen iltapäivän yksityisvalmenusta. Minä olin joitain vuosia takaperin ollut Katien valmennuksissa muiden hevosteni kanssa, mutta Impiä nainen ei ollut ennen nähnyt. Siksipä olikin jännittävää nähdä, millaisia tehtäviä ja parannusehdotuksia Katie meille antaisi. Valmennuksen aluksi nainen kuitenkin hyppäsi itse Impin selkään. Hän sai hevosen toimimaan kauniisti eikä hätkähtänyt siitäkään, että ori heitti muutamat pukit ja yritti vähän väliä luistaa hommista. Hetken työskentelyn jälkeen Katie päästi minut kyytiin ja ilmoitti ensi töikseen, että ori tarvitsee enemmän sileän treeniä eikä kouluvalmennuksistakaan olisi yhtään haittaa. Imp on kuulemma vähän hidas ja tahmea, vaikka se liikkuukin mukamas kovaa.

Katien jäljiltä Imp oli kuitenkin mukavan kuuliainen ja herkkä ratsastaa, eivätkä estetehtävät tuottaneet lauantaina ongelmia. Hyppäsimme muutamia suhteutettuja linjoja, työskentelimme kavaleteilla ja treenasimme erilaisia sarjaesteitä. Imp ei tapansa mukaan ollut kovin varovainen, mutta puomitehtävät saivat sen tarkemmiksi jaloistaan. Sarjoilla laukan laatuun tuli kiinnittää erityistä huomiota, mutta kun liike oli kunnossa, ei hyppyjen kanssa ollut mitään ongelmia. Katie oli suhteellisen tyytyväinen näkemäänsä ja lupasi, että sunnuntaina jatketaan ratatreenillä. Näin teimmekin - aamulla meitä odotti maneesissa kymmenen esteen rata. Saimme tehtyä hyvän tehokkaan treenin ja lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uutta kisakautta!

15.01.2015: Imp ratsukoulutuksessa
"Pikku" Imp ei ole vieläkään lopettanut kasvamista. Se on säkäkorkeudeltaan jo nyt lähemmäs 170 senttimetriä ja tuntuu edelleen kasvavan tasaisen varmasti. Tallilaisten kanssa olemme sormet ristissä toivoneet, että Imp alkaisi pikkuhiljaa saavuttaa maksimikorkeuttaan - orilla kun on jo tämän kokoisena vaikeuksia hallita pitkiä jalkojaan ja pitkää kroppaansa eikä se tarvitsisi mielestäni enää yhtään senttiä lisää. Toivottavasti ori vähän ketteröityy, kun se tulee vanhemmaksi! Ratsun peruskoulutus on kuitenkin sujunut oikein mukavasti. Imp on perusluonteeltaan luottavainen ja rohkea, joten sille ei ollut mikään maata mullistava juttu saada kuolaimia suuhun ja satulaa selkään. Tallityttöni Reeta on pitkälti ratsuttanut sen oman ajanpuutteeni vuoksi. Tytön mukaan se on mukava ja innokas tekemään töitä, mutta ei kovinkaan yllättäen myös vähän säheltäjä ja keskittymiskyvytön tyyppi. Kuulemma Imp osaa myös toden teolla pukitella, jos se turhautuu!

Imp onkin nyt päässyt tekemään hommia usein, mutta minimaalisen lyhyissä pätkissä. Varsinkin kentällä sen kanssa ollaan vain otettu askellajit läpi ja harjoiteltu vähän apujen kuuntelemista. Laukka orilla on vielä melko kaoottista, mutta muuten se liikkuu mielestäni aika hyvin ja Reetan mukaan ori myös oppii nopeasti. Imp on myös päässyt maastoilemaan yhden entisen laukkahevoseni, vanhaherra Malibun kanssa säännöllisesti. Nykyään Imp kuulemma onkin mukavan tasainen maastoratsu ja siitä varmasti saadaan ajan kanssa leivottua oikein kelpo kenttähevonen! Se on aina hienoa kuulla. Piakkoin Imp saanee vähän pidemmin loman, ja tuumailutauon jälkeen jatketaan treenejä kohti kisakenttiä.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Winchase Photos