ephraim co

Nimi Ephraim CO Syntynyt 05.09.2012 Säkäkorkeus 167 cm
Rotu Trakehner Painotus Rataesteet Omistaja coupie, VRL-11889
Sukupuoli Ori Koulutus HeA, 160 cm Kasvattaja coupie, VRL-11889

Ephraim on virtuaalihevonen! Täyttänyt 12 vuotta 01.02.2014. Rekisterinumero VH12-021-0410.

Palkittu palkinnolla ERJ-I (108.6p) ERJ:n laatuarvostelun toukokuun 2013 tilaisuudessa!

Ephraim on ensimmäinen oma kasvattini, jonka kohdalla odotukset olivat suuria jo siitä asti, kun ori oli pikkuvarsa. Ephraim, tai kotona vain Eppu, on täyttänyt ne kaikki loistavasti. Hyppykykynsä se on perinyt upeilta vanhemmiltaan, mutta luonteen jostain vähän kauempaa - Eppu on nimittäin mitä kiltein ja helpoin hevonen niin maasta kuin selästä käsin, toisin kuin vanhempansa.

Ephraim on kotosalla vähän mammanpoika, sellainen herkkä sielu, jonka mielestä pahinta, mitä voi tapahtua, on murheenkryyninä oleminen. Epulle ei voi nostaa ääntä, jos vielä joskus haluaa, että hevonen luottaa hoitajaansa. Ori ei kuitenkaan usein anna mitään aihetta ärsyyntymiseen. Se on mukava käsiteltävä, joka ei jyrää taluttaessa, juokse hoitajaa karkuun tarhassa, käytä hampaitaan ihmisiin tai potki minkäänlaisia objekteja. Toisaalta Ephraim voi olla hiukan levoton, joten ihan aivot narikkaan -fiiliksille sen kanssa ei kannata työskennellä. Tahallaan ori ei kuitenkaan aiheuta vahinkoa kärpäsellekään. Ephraimin sukupuoli ilmenee sen käytöksessä oikeastaan vain kiimaisten tammojen lähettyvillä - normaalioloissa Ephraimin kanssa ei edes huomaa, että se on nuori, kisakunnossa oleva ori. Mitkään hoitotoimenpiteet eivät ole ongelma Epulle, vaikka mainittakoon, että eläinlääkäri ei kuulu tämän hevosen lempi-ihmisiin.

Ratsastaessa Ephraim on äärimmäisen herkkä. Se kuuntelee ratsastajaa joka tilanteessa ja reagoi välittömästi. Kouluratsastuksessa ori voi olla välillä vähän hukassa - se ei ole erityisen itsevarma ratsastettava, ja jos kuski ei aktiivisesti ratsasta sitä työskentelemään takaosalla, jää hevonen turhan helposti lyhyeksi ja selästä jännittyneeksi. Tämän takia siitä on ehkä estehevonen tullutkin, vaikka liikkeiden puolesta sillä rahkeita kouluradoille olisikin. Hypätessä ori tietää mitä tekee. Ephraim ei hukkaa jarruja missään tilanteessa, se kääntyy hyvin ja seuraa ohjeita pilkuntarkasti, mutta jos ratsastaja jättää hevosen suoriutumaan yksin, ei se ota siitä nokkiinsa. Silloin Ephraim vain laittaa uutta vaihdetta silmään ja alkaa tehdä päätöksiä itse. Hypätessä Ephraim on tämän tason hevoseksi siis mielettömän helppo. Aloittelijankin voisi nakata sen selkään, jos uskoo, että ratsastaja pysyy Epun kyydissä isossa laukassa ja terävissä hypyissä. Maastoratsuna Ephraim ei ole ihan parhaimmillaan, vaikka se kisaa myös kenttää. Ori tarvitsee tukea ratsastajalta esimerkiksi alashypyissä ja vesiesteillä, tai se epävarmuuttaan kieltää. Tavallisen sunnuntaimaastoilijan makuun Eppu voi myös olla vähän liian reipas.

Lastaus on Ephraimin mielestä hitusen kamalaa. Se tarvitsee aikaa ja kärsivällisen ihmisen narun päähän, mutta toistaiseksi se on kuitenkin joka kerta kyytiin saatu. Itse kisapaikalla ori saa sitten egoboostauksen, mikä tarkoittaa rämäpäisempää käytöstä, nopeampaa vauhtia, itsevarmempia ratkaisuja ja isompia hyppyjä. Vieraissa paikoissa koti-Ephraimista ei ole enää paljoakaan jäljellä, joskin se taipumus stressaamiseen saattaa näkyä pidemmillä kisamatkoilla ylimääräisenä säheltämisenä.

sukutaulu

  i. Dark Toyfriend
  ERJ-I, ERL I
  ii. Toyboy
  ERJ-I
  iii. Partyboy
  iie. Broken Toy
  ie. Träumer
  ERJ-I, KTK-III
  iei. Transcendent
  iee. Golden Fields
  e. Dark Escape
  ERJ-I, ERL II, YLA2
  ei. Remnants
  ERJ-I, VIR MVA Ch
  eii. Man Machine
  eie. Teenage Millionaire
  ee. Sxxmachine
  ERJ-I, YLA1, SJP-I
  eei. Smilemachine
  eee. Sxx'n'more

jälkeläiset

13.02.2013 trak-t. Dark Ananke - e. Dark Anna Sun - om. coupie
15.03.2013 trak-o. Bonfire CO - e. Lilia Berenice - om. coupie
10.04.2014 trak-o. Supreme CO - e. Sadie NON - om. Milka, VRL-10243
22.06.2014 trak-t. Lorelai CO, e. Dessa Liberty - om. Einfall, VRL-00121
29.04.2015 fwb-t. Irazu Brent, e. ML Wicha - om. Milla, VRL-14021
29.02.2016 trak-o. Jefrain Mead - e. Joyride F - om. H, VRL-02877

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © alhippa