img

img

img

Tervetuloa Chadlingtoniin!

Chadlington Racehorses on täysin virtuaalinen laukkatalli Yhdysvalloissa, Kentuckyssa. Meillä kasvatetaan, valmennetaan ja kilpailutetaan englantilaisia täysiverisiä - tavoitteenamme tuoda radoille terveitä ja nopeita juoksijoita sekä laukkahevosten sukuihin uutta ja vanhaa verta.

Chadlington on pienikokoinen perhetila. Se koostuu kolmesta tallirakennuksesta: kilpahevosille, siitosoreille ja -tammoille on kaikille omansa. Tamma- ja oritallissa tilaa on kuudelle hevoselle per talli, nuoria kilpahevosia meille taas mahtuu kaksitoista. Tiluksillamme on monta hehtaaria laitumia, kenttä ja pyöröaitaus sekä täysimittainen, hiekkapohjainen laukkarata. Puitteet ovat jo elämää nähneet, mutta silti suotuisat myös esimerkiksi kilpailujen järjestämiselle.

Pääosassa hevoset - ja ponit

Chadlingtonissa hevoset ovat pääosassa, ja niistä huolehditaan yksilöinä kunkin eläimen tarpeiden mukaan. Meille on tärkeää, että hevoset ovat tyytyväisiä - haluamme, että niin eläimet kuin ihmisetkin pitävät työstään ja tekevät sitä mielellään. Omasta mielestämme meillä onkin paras porukka, katsottiinpa sitten työntekijöitä - harjoitus- ja kilparatsastajia, hevostenhoitajia, valmentajia, eläinlääkäriä, kengittäjää - tai kilpahevosia. Viihdymme tilallamme itse, ja niin haluamme sen olevankin.

Pitkäjalkaisten ja hoikkien täysiveristen vastapainoksi Chadlingtonista löytyy myös viisipaikkainen talli vähän pienempiä otuksia, nimittäin shetlanninponeja, varten. Nämä lyhytjalkaiset ja pörröiset Euroopan-ihmeet kilpailevat kokoisessaan seurassa ponilaukoissa ja siirtyvät eläkeikään tullessaan valjakkokäyttöön. Miniatyyrikokoiset laukkaajat tarjoavat työntekijöille hyvin erityyppisiä haasteita kuin tulta ja tappuraa olevat täysiverisemme - ja onpa joku pikkuponi rauhoittanut stressaavan laukkahevosenkin siirtymällä sen kaveriksi.

- Coupie