Caswallawn

Nimi Caswallawn Syntynyt 11.12.2013 Skp, säkä Ori, 147 cm
Rotu Welsh cob Painotus Kouluratsastus Omistaja coupie, VRL-11889
VH-tunnus VH15-026-0083 Koulutus HeA, 70 cm Kasvattaja Braith Crewe

Caswallawn on virtuaalihevonen! Täyttänyt 12 vuotta 01.10.2015. Maahantuonut nebula.

luonnekuvaus

Caswallawn, kotona pelkkä Kassu, on orimainen ja vahvatahtoinen poni. Se ei ole aivan lasten käsiteltävissä voimakkaan luonteensa vuoksi, mutta napakka hoitaja tulee Kassun kanssa mainiosti toimeen. Ori ei näyki eikä potki, mutta esimerkiksi taluttaessa sen kanssa saattaa välillä tarvita lisäjarrua ketjunarun muodossa ja hoitaessa ponia pitää uskaltaa huomauttaa, jos se unohtaa käytöstavat. Välillä Kassu ei esimerkiksi malttaisi millään odottaa ruokkijan poistumista ennen kupille hyökkäämistä tai pidellä kavioita puhdistettaessa jalkojaan ylhäällä. Orille kuitenkin sopii kaikki hoitotoimenpiteet pesusta klippaukseen eikä se rohkeana luonteena ihmettele juuri mitään, joten sen puolesta Kassu on mukava kaveri niin kotona kuin vieraissakin. Eläinlääkärin ja kengittäjän suosikkiponi se ei ole, mutta perusongelmaton käsiteltävä napakalle hoitajalle. Kassulla on ollut historiaa lastausongelmien parissa, mutta kun orin saa kyytiin, matkustaa se rauhassa pitkätkin matkat. Kisapaikalla se voi vähän huudella muille ja leikkiä Isoa Oria, mutta kisasuoritukseen Kassu keskittyy aina täysillä.

Kassu on ryhdikäs ja palkitseva ratsastettava, mutta ei aivan helppo. Ponilla on aina valtavasti energiaa, jonka se mielelllään purkaisi juoksemiseen keskittymisen sijaan. Ori osaa olla vahva eikä sen kanssa kannata missään nimessä jäädä vetokilpailuun, sillä sen ratsastaja häviää aina. Lyhyet, napakat pidätteet tarvittaessa muuten rauhallisen ratsastuksen parina toimivat Kassun kanssa parhaiten. Jännittävää kuskia poni osaa kuljettaa kentällä 6-0, mutta reippaamalla ratsastajalla se toimii kauniisti pienilläkin avuilla. Kassulla on isot, ilmavat liikkeet, joissa ei ole kaikista helpoin istua, mutta jotka ovat todella näyttävät - etenkin ravi on saanut kehuja koulutuomareilta. Kun komboon lisätään erinomainen kokoamiskyky, ei ole ihmekään, että Kassu on menestynyt hienosti kouluradoilla. Kun orin saa keskittymään, jaksaa se tehdä paljonkin toistoja ja hienosäätöä ja on silloin mitä miellyttävin ja herkin ratsastaa. Kassu osaa myös auttavasti hypätä ja on mukava maastokaveri, mutta valkoisten aitojen sisällä se on ehdottomasti elementissään.

sukutaulu

  i. Cradoc
  m 150cm
  ii. Erthal
  iii.
  iie.
  ie. Goleuddydd
  iei.
  iee.
  e. Creirwy
  rn 143cm
  ei. Tegid Foel
  eii.
  eie.
  ee. Goewin
  eei.
  eee.

jälkeläiset

08.11.2015 wD-o. Bruichladdich om. Eilwen, VRL-14033
13.11.2015 wD-t. Rhediad Ar Onora om. dani, VRL-03561
21.05.2016 wD-t. Daphnis of Bridgeroad om. VRL-12034
22.10.2016 wD-t. M.W. Camomilla om. Mörkö, VRL-14443
28.10.2016 wD-t. Anfarwol Halcam Tegell om. Pencalow, VRL-08368
17.01.2017 wD-t. Gwynedd Mererid om. Sonja, VRL-11911

kisakalenteri

Caswallawn kilpailee porrastetuissa kilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-sivulta.

KRJ: 2465.49p, vt 6

Caswallawn on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

18.02.2017: Kouluvalmennus valmentajana Cannabia
Kouluvalmennusvuorossa oli tänään coupie welshorinsa Caswallawn, eli Kassun kanssa. Ryhdikäs ori käveli pitkin ohjin pitkin maneesia ja coupien istuessa selässä kuin kuningatar konsanaan. Aloitimme valmennuksen tekemällä maneesin molemmilla pitkillä sivuilla avotaivutusta ravissa, josta keskellä pitkää sivua laukan nosto – harjoituslaukassa 12m voltti – takaisin pitkälle sivulle, siirtyminen harjoitusraviin ja pitkän sivuun loppuun saakka avotaivutusta. Kassu toimi siirtymisissä moitteettomasti ja vastasi salamannopeasti ratsastajan tarjoamiin apuihin. Avotaivutuksissa ori kuitenkin yritti hieman lintsata ja pyysinkin coupieta huolehtimaan että ori ei tee asioita liian helpoksi itselleen. Muutaman toiston jälkeen Kassu antoi coupielle periksi ja avotaivutuksissa sitä ei tarvinnut enää vaatia niin paljon. Lisäsimme vielä tehtävään pienen lisätwistin, jossa maneesin lyhyellä sivulla tehtiin pääty-ympyrä kootussa ravissa ja ympyrän jälkeen pysähdys ja peruutus 5 askelta. Coupie oli saanut Kassun todella hienosti kuulolle, eikä loppuvalmennuksen aikana enää nähty rikkoja tai luistelua työnteosta.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © elecage le courtal, lisenssi