castlelyons irish cream

Nimi Castlelyons Irish Cream Syntynyt 01.03.2017 Skp, säkä Tamma, 167 cm
Rotu Irish Sport Horse 50% ID Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH17-209-0005 Koulutus VaB, 140 cm, CIC3 Kasvattaja turjake VRL-07415

Cream on virtuaalihevonen! Täyttänyt 6 vuotta 01.08.2017.

luonnekuvaus

sukutaulu

  i. Theodore
 
  ii. Perfect Getaway xx   iii. Perfectly Damaged xx
  iie. Tanzania xx
  ie. Adoreyou   iei. Radioactive
  iee. J'et Adore
  e. Irish Coffifeen
 
  ei. Flamingo   eii. Franco
  eie. Fellini
  ee. Vienna Coffee   eei. Accopoluto
  eee. Madriana

jälkeläiset

03.06.2017 ISH-t. Walerie CO - i. Kilkenny Kingslayer - om. Amy, VRL-10961
21.06.2017 ISH-o. Vega Coup - i. Castlelyons Sirius - om. Daisy, VRL-14508
12.09.2017 ISH-o. Virgo Coup - i. Castlelyons Sirius - om. Lithy, VRL-07127
01.01.2018 ISH-t. Thin Gin CO - i. Foxvale Snakevenom - om. Lumikatti, VRL-12861

kisakalenteri

Cream kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Katso ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista.

KERJ: 0p, vt 0

päiväkirja

5.3.2018: Maastoestevalmennus valmentajana Break
”Anna sen vain haistella vettä rauhassa eli tulkaa vaan käynnissä alas siitä esteen ohi …” kehotin kun katselin tarkoin silmin hieman hermostuneesti puhisevaa ruunikonkirjavaa, Castlelyons Irish Creamia. Se oli kaatunut viime kisoissa vesihaudalla, coffin-tyyppisen esteen puolivälissä ja vaikka kaatumisesta oli selvitty säikähdyksellä, Creamille oli jäänyt esteestä huono muisto ja se oli selkeästi hyvin hermostuksissaan nyt vedestä. Tamma eteni alamäkeen sipsuttelevin askelin, pää ylhäällä ja korvat hermostuneesti kääntyillen, päästäen levottoman pärskähdyksen ja pysähtyen juuri ennen vettä. ”Noniin, kannusta sitä vaan eteenpäin … noin rauhassa, ei se mitään jos se vähän peruuttaa, älä painosta liikaa … noiin, hyvä”, kehuin kun ratsastaja onnistui kannustamaan Creamin aivan veden äärelle. ”Anna ohjaa”, huomautin ja katselin kuinka Cream kurotteli turpaansa veden pintaa kohti, haistellen sitä tarkoin. Odotimme niin kauan, että Cream alkoi vähän rentoutua ennen kuin toistimme kaiken alusta. Toistaisimme tätä niin kauan, kunnes Cream lähestyisi rennosti estettä käynnissä ennen kuin edes yrittäisimme sen yli hyppäämistä uudelleen. ”Otetaan pari lähestymistä myös ravissa ennen kuin koetetaan sitä hyppäämistä, hiljaa hyvä tulee!”

22.03.2017: Cream saapuu
Meille muutti tänään Castlelyonista kaksi kolmevuotiaaksi kääntynyttä Irish Sport Horsea, ori ja tamma. Olen ollut kovin tyytyväinen aiempaan castlelyonslaiseeni Hamletiin, ja olikin hurjan mukavaa saada sieltä lisätäydennystä hevosvalikoimaani! Molemmat nuoret hevoset olivat matkustaneet hyvin eivätkä vaikuttaneet reissusta ollenkaan voipuneilta, mikä tietää hyvää tulevaa kisauraa ajatellen. Ori, kimoontuva Sirius, on isokokoinen ja selvästi voimakasluonteinen, kun taas kirjava tammavarsa Irish Cream vaikuttaa mitä hellyttävimmältä tapaukselta. Molemmat ovat hienorakenteisia ja hyvin liikkuvia suoritushevosia ja uskon, että näiden kanssa päästään vielä pitkälle kenttäratsastuksen saralla. Ne laitetaan tässä kevään mittaan satulaan ja annetaan sitten laiduntaa vielä kesä, ennen kuin syksymmällä voidaan toivottavasti vähän aikuistuneiden hevosten kanssa aloittaa säännöllisempi treeni. Kisaradoille meillä ei tietystikään ole kiire, mutta eiköhän sinnekin jo nelivuotiaiden kanssa päästä tunnelmaa haistelemaan. Sen verran kypsiltä nämä vaikuttavat!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Franz Venhaus, lisenssi