ask for answers xx

Nimi Ask For Answers xx Syntynyt 01.11.2012 Skp, säkä Tamma, 166 cm
Rotu Englantilainen täysiverinen Painotus Kenttäratsastus Omistaja coupie, VRL-11889
VH-tunnus VH14-006-0418 Koulutus VaB, 150 cm, CIC3 Kasvattaja Tom Jackson, USA

Ask on virtuaalihevonen! Täyttänyt 19 vuotta 01.05.2018.

KERJ-II (96p) 04/2018


luonnekuvaus

Ask For Answers, kotona pelkkä Ansa, on käsiteltäessä tasainen ja helppo hevonen: tämä tamma tekee niin kuin pyydetään eikä juuri muuta. Hoitotoimenpiteistä yksikään ei tule Ansan kanssa tuottamaan isompia ongelmia. Sitä voi huoletta pitää irti vaikka käytävällä harjauksen ja varustuksen ajan, ja taluttaessa tamma kulkee ryntäilemättä vierellä. Ihmistä Ansa väistää kohteliaasti eikä missään tilanteessa pure tai potki – sille protestoinniksi riittää niskojen nakkelu ja hännän kiukkuinen vispaaminen edestakaisin. Tällaisia vastareaktioita aiheuttavat esimerkiksi Ansan mielestä liian pitkä paikoillaan odottelu, satulavyön kiristäminen ja loimitus. Erityisen hellyydenkipeäksi ja läheisrakkaaksi tammaa ei voi kuitenkaan väittää sen helppoudesta huolimatta, vaan ylimääräiset rakkaudenosoitukset saavat sen helposti kököttämään happamana korvat luimussa. Sille sopiikin parhaiten tyyli, jossa hoitaja tekee tarvittavat toimenpiteet ripeästi ja jättää hevosen sitten omaan rauhaan.

Ansa on harvinaisen mutkaton tapaus myös ratsastaa. Tamma on eteenpäinpyrkivä, mutta ei mitenkään liian innokas - sen kanssa ei tarvitse pelätä täysiverimäistä sinkoilua milloin mihinkin ilmansuuntaan. Kokematomanta ratsastajaa tamma sumuttaa surutta hölkkäilemällä puolivaloilla eteenpäin, mutta taitavampi kuski pääsee nauttimaan herkän hevosen yritteliäisyydestä ja ilmavista liikkeistä. Hieman vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta Ansa on kenttähevosistani ehdottomasti mukavin kouluratsu. Sillä riittää kärsivällisyyttä hienosäätää ja viilata pilkkua, ja se on luonnostaan hyvin letkeä ja lennokas liikkeissään.

Hypätessä Ansa saa hiukan enemmän säpäkkyyttä, mutta pidätteistä se ei ole toistaiseksi vielä koskaan läpi juossut. Tamman valtti on sen nopeissa käännöksissä ja laukan helpossa muokattavuudessa, eikä se katsele erikoisesteitäkään kahdesti. Ratsastajalta Ansa kuitenkin vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta: jos tammaa ei tuoda esteelle kunnolla, tökkää se kylmästi esteen eteen. Itsestään hevonen ei 150-senttisiä - tai pienempiäkään - ratoja suorita. Tämä pätee myös maastossa. Ansaa on ratsastettava joka hypylle loppuun saakka. Muuten se ei ole vaikea eikä edes erityisemmin kuumu maastossa. Tamman kanssa onnistuvat myös rennommat jolkottelut metsän siimeksessä, ja niistä se kovasti nauttiikin.

Lastatessa Ansan kanssa ei tarvitse tehdä muuta kuin näyttää tammalle traileri, se kävelee kyllä kyytiin vaikka ilman taluttajaa. Hevonen matkustaa rauhallisesti pitkiäkin matkoja, mutta kisapaikoilla sillä on taipumusta hieman stressata. Varsinkin monipäiväisillä matkoilla se voi muuttua tavallista kiukkuisemmaksi käsitellä. Radalla Ansa kuitenkin saa kymmenen senttiä lisää säkäkorkeutta, ja se esiintyy kuin koko maailman kuningatar. Ratsastajaa tamma ei ala pelastelemaan vieraissakaan paikoissa, mutta jos kuski osaa hommansa, on tämä hevonen varma rusettihai.

sukutaulu

  i. Asking Again xx
  rn 167cm
  ii. All Over Again xx
  iii. Turning Point xx
  iie. Overtime xx
  ie. Tiptoe xx
  iei. King Of Medicine xx
  iee. Miss Missing xx
  e. Southern Comfort xx
  rt 163cm
  ei. Southern Enemy xx
  eii. Begin The End xx
  eie. Unknown Enemy xx
  ee. Wait For It xx
  eei. Disguise xx
  eee. Sunstruck xx

sukuselvitys (klikkaa näkyville)

Asking Again xx on Ansan sukutaulussa käytännössä ainoa hevonen, joka on ollut koko elämänsä puhtaasti ratsuna. Suhteellisen vaatimattomasta laukkurisuvusta tuleva Asking Again myytiin 2-vuotiaana huutokaupassa nuorelle yhdysvaltaiselle kenttäratsastajalle, joka nosti sen kymmenessä vuodessa aina CIC3-luokkiin asti. Mukavaluonteisella ja mutkattomalla orilla on hienot liikkeet, korrekti rakenne ja vahva, laadukas hyppy. Parhaimmillaan se on kenttäkisoissa rataesteosuudella, mutta toimii hyvin myös muissa lajeissa. 167-senttinen tummanruunikko on ollut pienimuotoisessa siitoskäytössä koko kilpauransa ja sillä on hieman yli kuusikymmentä jälkeläistä, joista suuri osa on ratsuja ja osa kokeillut onneaan laukkaradoilla.

Ansan ii. All Over Again xx on irlantilaissyntyinen risuestelaukkahevonen. Vahvarakenteinen ja yli 170-senttinen musta ori pärjäsi melko mukavasti lyhyillä matkoilla Irlannista, josta se myytiin 7-vuotiaana Yhdysvaltoihin siitoskäyttöön. Astumisen ohessa All Over Again toimi laukkahevostilan työntekijöiden harrasteratsuna ja se osoittautuikin oikein miellyttäväksi ja tasaiseksi ratsastettavaksi myös sileällä. Herrasmiesmäinen ori myytiin eläkepäiville yhdelle tilan pitkäaikaisista työntekijöistä ja se asuu nyt 25-vuotiaana edelleen Kentuckyssä. Hevosella on 110 täysiveristä jälkeläistä ympäri Yhdysvaltoja.

ie. Tiptoe xx oli pienikokoinen, vain 154-senttinen ruunikko yhdysvaltalaistamma. Se starttasi ensimmäisissä laukkakilpailuissaan 2-vuotiaana ja kilpaili pari kautta pääasiassa mailin matkoilla, mutta jäi vaille mainittavaa menestystä. Tiptoe myytiin pian laukkauransa päättymisen jälkeen ratsuksi, ja se osoittautuikin näppäräksi hyppääjäksi ja mukavasti maastoilukaveriksi. Kilttiluonteinen ja helppo tamma kilpaili maltillisesti helpoissa este- ja kenttäluokissa ja napsi joitain sijoituksia. Tiptoe sai neljä jälkeläistä, joista kaksi on täysiverisiä ja kaksi puoliverisiä. Se lopetettiin 17-vuotiaana jalkavammojen vuoksi.

Ansan emä Southern Comfort xx on 163-senttinen vaalea rautias, joka syntyi kokeneen valmentajan Tom Wilsonin talliin. Kipakkaluonteinen ja voitonnälkäinen sprintteri aloitti kilpauransa vasta 3-vuotiaana, mutta voitti neljä ensimmäistä starttiaan huippuajoilla. Southern Comfort kuitenkin loukkaantui neljännessä startissaan ja huolellisesta kuntoutuksesta huolimatta siitä ei enää tullut laukkaratsua. Tamma siirrettiin jalostukseen ja se synnytti Wilsonille peräkkäisinä vuosina kolme varsaa, joista kaksi oria menestyi myöhemmin laukkaradoilla. Ansa jäi Southern Comfortin ainoaksi tammavarsaksi, sillä se ei tiinehtynyt enää neljättä kertaa. Eläkepäiviään Southern Comfort viettää nykyään vanhan jockeynsa kotitallissa.

ei. Southern Enemy xx oli musta, tasan 170-senttinen ori, joka oli tunnettu huimasta lähtönopeudestaan ja pirullisesta luonteestaan. Se keräsi omistajilleen pitkän kilpauransa aikana satojatuhansia dollareita, mutta ei koskaan voittanut arvokisoja. Southern Enemy oli niitä oreja, joiden selkään suostuivat vain hurjapäisimmät jockeyt ja jota vielä harvempi halusi käsitellä, ja se ruunattiinkin kisauran päättymisen ja kolmen astutuskauden jälkeen. Southern Enemylla on 56 jälkeläistä, joista vain pieni osa on menestynyt laukkaradoilla mutta joista enemmistö on perinyt isänsä hankalan luonteen. Ori menehtyi jo 11-vuotiaana ähkyyn.

Ansan ee. Wait For It xx oli 161 cm korkea punarautias maileri, jonka laukkahevosen ura ei oikein ottanut tuulta purjeisiinsa useasta yrityksestä huolimatta. Koska tamma tuli hyvästä suvusta, se päätettiin kuitenkin pitää tilalla siitoskäytössä. Ujonpuoleinen ja herkkäsieluinen Wait For It sai yhdeksän jälkeläistä ja useat sen varsat menestyivät laukkaratsuina emäänsä paremmin, kuten omistaja Tom Wilson olikin toivonut. Wait For It toimi vuosien varrella myös omistajiensa lasten ratsuna ja erityisesti se nautti hyppäämisestä, vaikka estekorkeudet eivät huimiksi nousseetkaan. Tamma osallistui muutamiin paikallisiin kilpailuihin ja pärjäsi niissä huomattavasti paremmin kuin aikanaan laukkaradoilla. Koko perheen lemmikki jouduttiin lopettamaan 22-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

jälkeläiset

17.09.2014 xx-t. All Apologies xx - i. Monkey Business xx - om. coupie, VRL-11889 - KERJ-II
14.02.2016 xx-t. Mango Madness Coup xx - i. Monkey Business xx - om. Joe, VRL-02528
01.03.2017 xx-t. Purple Rain Coup - i. Rainmaker xx - om. Sakkura
16.10.2016 xx-t. Ask Away Coup xx - i. Prisoner xx - om. VRL-03515

kisakalenteri

Ansa kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista!

KERJ: 3081.65p (vt. 7)

Ansa on saavuttanut maksitasonsa.

Sijoitukset KERJ:n alaisista kisoista: 1 kpl

30.08.2014 kutsu CIC2 1/58 KERJ CUP

päiväkirja

05.03.2017: Varsauutisia
Ansa varsoi muutama päivä sitten neljännen jälkeläisensä! Tällä(kin) kertaa isäni on oma orini, mutta nyt Monkey Businessin sijaan Rainmaker. Yhdistelmä on omasta mielestäni erittäin kiva ja jos tallissa olisi tilaa, pikkuvarsa voisi jäädä meillekin – oikeasti se on kuitenkin jo myyty ja menee Metelle Honey Hill Farmille. Varsa on Ansan jo neljäs tammavarsa, oikein sievä musta pikkuneiti. Se on ollut alusta saakka reipas ja elinvoimainen, joskin varsin pienikokoinen oikea-aikaisesta syntymästään huolimatta. Kaksikko on päässyt jo ulkoilemaan säiden salliessa ja hyvin ovat laukkaspurtit pikkuvarsalta lähteneet! Tyypistä on tulossa taatusti nopea, ketterä ja laadukas kenttäratsu, jonka menestyminen ei pitäisi olla ainakaan hyppykyvystä kiinni. Ansa on huolehtinut varsastaan erinomaisesti, jälleen kerran – se on ihanan lempeä ja kärsivällinen emä, joka kuitenkin antaa ihmistenkin tutustua jälkeläiseensä (ehkä hieman pitkin hampain, mutta silti). Ansa on edelliskerroilla palautunut synnytyksestä hyvin nopeasti jopa treenikuntoon, ja samaa toki toivomme nytkin. Kiire ei tietysti mihinkään ole, sillä Ansa on jo kilpailunsa kilpaillut ja toimii tällä hetkellä lähinnä maastoilukaverina. Tulevaisuudessa tavoitteena on vielä laatuarvostelu, mutta sinne tähdätään kenties vasta ensi vuoden puolella.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Windchase Photos, thank you!