art of war

Nimi Art Of War, "Aku" Syntynyt 13.04.2019, 0v Kasvattaja Jaana Alsila
Rotu Suomalainen puoliverinen Koulutustaso Koulutetaan Omistaja Jaana Alsila
Skp, säkä Ori, 169 cm Väri Tummanruunikko Kotitalli Haussa

Aku on virtuaalihevonen. Kuvat © Lynn

historiikki

”Tuossa näet vanhan vamman”, eläinlääkäri osoitteli ruudulla olevaa harmaasävyistä kuvaa. ”Ja siinä vieressä on tuo uusi revennyt kohta. On aika tyypillistä, että uusi jännevamma tulee edellisen viereen. Kannattaa tulla ultraamaan tuo uudestaan parin viikon päästä, nyt siinä on sen verran turvotusta ettei ihan varmaksi voi sanoa. Mutta ei se nyt ihan mahdottomalta näytä.”

Mitä sekin oli tarkoittavinaan? Että Lara jäisi henkiin? Että sillä voisi joskus vielä ratsastaa? Että siitä tulisi vielä kisahevonen? Mä halusin vastauksia enkä arvauksia, ja yhtäkkiä mua rupesi raivostuttamaan koko eläinlääkäri ja se kandi, joka ei ollut koko aikana sanonut sanaakaan. Mitä varten nekin opiskelivat vuosikausia, jos niistä ei ollut edes kertomaan, mitä yhdestä jänteestä oli jäljellä.

Vamma ei ollut traumaperäinen, joten se oli tullut pikkuhiljaa, edennyt ehkä vähän jokaisella askeleella, jokaisella ratsastuskerralla ja jokaisella hypyllä. Sellaiset jännevammat syntyvät toistuvien ylivenytystilanteiden takia. Jänteeseen tulee pienenpieniä vaurioita, joista mikään ei yksinään haittaa sen toimintaa millään lailla, mutta kun niitä pienenpieniä vaurioita on riittävästi, jänne lakkaa kestämästä rasitusta, jota se on aiemmin kestänyt. TIESIN sen kaiken, ja silti olin ratsastellut Laralla vailla huolen häivää. Ajatellut, että kun olin kerran hoitanut sen kuntoon, se olisi kunnossa nyt ja aina. Ihminen ottaa elämänsä aikana keskimäärin hieman alle kolmesataa miljoonaa askelta. Montako hevonen? Olinko ratsastanut Laran askeleet loppuun?

Mä halusin tietää. Ja halusin muutakin.

”Mitä luulet, voisiko sen astuttaa?”

Ääni kaikui klinikalla ja mä mietin hetken, miksi se kuulosti niin tutulta, ennen kuin havaitsin lauseen karanneen mun omasta suustani.

Mitä vittua, Rasmus???

luonnekuvaus

sukutaulu

  i. Balaclava xx
  Fn, KTK-II
  ii. Crimea xx   iii. Constanta xx
  iie. Aqyar xx
  ie. Knitting Glory xx   iei. Knife Party xx
  iee. Pandatinder xx
  e. Living Art
  PP-MVA
  ei. Art Of Dreaming   eii. Artistic Difference
  eie. Dreamweaver
  ee. Living Colors   eei. Mostly Harmless
  eee. Adore

jälkeläiset

kisakalenteri

PKK-näyttelyt

05.11.2019 Järnby: EO-sert (varsa) tuom. Anne
01.11.2019 Saariston hevosopisto: EO-sert (varsa) tuom. Elisa
30.09.2019 Eelinniemi: EO-sert (varsa) tuom. Sage
28.09.2019 Vänrikinmäki: EO-sert (varsa) tuom. Tiia

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © Rasmus