art decade

Nimi Art Decade, "Desi" Syntynyt 07.05.2020, 0v Kasvattaja Jaana Alsila vrl-11889
Rotu Suomalainen puoliverinen Koulutustaso Koulutetaan Omistaja Jaana Alsila vrl-11889
Skp, säkä Tamma, 164 cm Väri Mustankimo Kotitalli Rosengårdien kartano

Desi on virtuaalihevonen | PKK | Kuvat © Lynn

historiikki

Laran viimeisimmästä jännevammasta oli reilu vuosi, ja marraskuun toisella viikolla sen jalka ultrattiin uudelleen. Mä ajoin paikan päälle sitä varten, vaikka Josefina ei töiden takia päässyt mukaan ja vaikka tiesin kuulevani huonoja uutisia. Tiesin, vaikka en tietysti oikeasti tiennytkään, ennen kuin eläinlääkäri ympyröi sormellaan kuvaruudun harmaasta kohinasta vaaleat vauriokohdat ja sanoi, että ei siitä enää käyttöhevosta tulisi.

Ehkä harrasteratsuksi, oli eläinlääkärin varovainen arvio.

Hetken verran mä olin miettinyt, jättäisinkö Laran sinne klinikalle. Oliko mulla tarjota sille enää hevosen arvoista elämää? Mikä mä olin arvioimaan, olisiko se koskaan täysin kivuton? Oliko mulla edes varaa pitää sitä?

Mutta ei mulla ollut sydäntä siitä luopuakaan – mä en ollut valmis sanomaan hyvästejä vielä yhdelle hevoselle. Niinpä mä vein sen takaisin kartanolle, missä se selvästi viihtyi hyvin, ja lähdin saman tien ajamaan takaisin kotiin.

Pimeiden kilometrien liukuessa auton alla mä ehdin moneen kertaan miettiä, oliko koko hevosharrastuksessa mitään järkeä, saati sitten siinä että mä olin tehnyt ratsastuksesta itselleni jopa ammatin. Olinko mä ansainnut näiden kauniiden eläinten ystävyyttä, kun mä sain elantoni siitä, että tavalla tai toisella yritin niistä hyötyä? Halusiko Lara tehdä vielä yhden jälkeläisen yhtä kovasti kun mä toivoin siitä tammavarsaa?

Mä toivoin, että olisi ollut joku keino kysyä hevoselta, mutta ei ollut, joten siinä matkan aikana mä tein yksinäisen päätöksen siitä, että vielä yksi varsa. Hienosta orista, yhdestä tietystä, joka mulla oli jo mielessäkin.

luonnekuvaus

Desi on monessa mielessä äitinsä kuva: hieman kiukkuinen, hieman tulinen ja hieman kireä. Se ei ole erityisen mukava hevonen käsitellä eikä se nauti vieraiden rapsutuksista, mutta ei sen hoitaminen erityisiä vippaskonstejakaan vaadi - lähinnä vain hevosmiestaitoa ja kylmäpäisyyttä. Desi on ollut varsasta saakka herkkä näykkimään ja yleisolemukseltaan jokseenkin hermostunut, mutta tuttujen ihmisten kanssa tamma malttaa rentoutua. Se onkin tyypillinen yhden ihmisen hevonen, jolle vaihtuvat käsittelijät ja muuttuvat rutiinit eivät oikein sovi.

sukutaulu

  i. Stardom Calls
  Fn, KTK-II
  ii. Staragony   iii. Starryeyed xx
  iie. Gretna G
  ie. Rowena Calls   iei. Ronaldo Calls
  iee. Helga v.d. Felke
  e. Living Art
  PP-MVA
  ei. Art Of Dreaming   eii. Artistic Difference
  eie. Dreamweaver
  ee. Living Colors   eei. Mostly Harmless
  eee. Adore

jälkeläiset

kisakalenteri

PKK-näyttelyt

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © Rasmus