anndrais of swildie

Nimi Anndrais of Swildie Syntynyt 22.09.2016 Skp, säkä Ori, 144 cm
Rotu Ylämaanponi Painotus Valjakkoajo Omistaja coupie VRL-11889
VH-tunnus VH16-071-0021 Koulutus Vaativa Kasvattaja Swildie

Anttu on virtuaalihevonen! Täyttänyt 9 vuotta 01.10.2020.

VV-I 10/2016
Ch-DR / N-IH

historiikki

Omistettuani kymmeniä puoliverisiä koulu-, este- ja kenttähevosia aloin kaivata vaihtelua. Halusin vaihtaa lajia, tyyppiä, rotua; aivan kaikkea. Aikamoinen pohtiminen siinä oli, mutta lopulta päätin haluavani tutustua valjakkoajon maailmaan ponin kanssa. Lähdin etsimään sopivaa nuorta ponia brittiläisistä M&M-roduista, ja vaikka valinnanvaraahan riitti, sain etsiä Sitä Oikeaa kauan. Kävin Iso-Britanniassa useampaan otteeseen, tapasin kasvattajia ja lukemattoman määrän poneja maitovarsoista aina jo koulutettuihin konkareihin asti. Lopulta juuri minulle sopiva poni löytyi Skotlannista, ylämaanponeja kasvattavan Swildien tilalta. Anttu oli vasta parin viikon ikäinen, terhakka pieni hevosen alku, kun tapasin sen ensimmäistä kertaa - ja se oli alusta saakka kuin tehty minulle. Tapasin myös pikkuvarsan molemmat vanhemmat, joista pidin kovasti, joten päätös oli sillä selvä: Anttu matkaisi piakkoin vieroituksen jälkeen minun luokseni täyttämään valjakkoponin mentävää paikkaa.

luonnekuvaus

Nuoreksi oriksi Anttu on poikkeuksellisen mukava käsitellä. Se on persoonaltaan aika rauhallinen ja leppoisa tapaus, jonka maailma ei vähästä järky. Anttu nauttii rapsutuksista ja hoitotuokioista, eikä sen kanssa tarvitse koskaan keskustella esimerkiksi jalkojen nostamisesta tai pyynnöstä väistämisestä. Ori on eläinlääkärin ja kengittäjän suosikkihoidettavia ja muutenkin kaikin puolin helppo kaveri. Ainoastaan taluttaessa se saattaa olla hieman orimainen, joten ihan unessa ei Anttuakaan käsitellessä voi olla. Pieneksi miinukseksi on myös laskettava Antun halu sotkea kaunis valkoinen karvansa jokaisessa mahdollisessa välissä: harvassa ovat ne päivät, kun tarhasta on saanut hakea puhtaan ponin! Onneksi Anttu nauttii myös pesusta ja antaa rauhassa hoitajan hangata paksua häntää jälleen vaaleaksi. Varustaessa ja valjastaessa poni on itse tyyneys ja seisoo kiltisti aloillaan koko toimituksen ajan, oli se sitten kiinni käytävällä tai ulkona.

Anttu on hyvin tasainen ja kuuliainen ajettava, minkä vuoksi se sopii hyvin harjoitusponiksi kokemattomallekin kuskille. Poni toimii pienin avuin ja useimmiten keskittyy hommiinsa sataprosenttisesti. Sillä on tahdikkaat liikkeet, jotka eivät kuitenkaan ole kaikista näyttävimpiä - erityisesti ravia pitää hieman työstää, jos haluaa saada siitä lennokkaan. Anttu ei ole maailman nopein tapaus, joten maratonosuudella sitä voi joutua välillä hieman patistelemaan eteenpäin. Koulukokeessa ja tarkkuusosuudella poni menestyy kuitenkin yleensä hyvin: tukevasta rungostaan huolimatta se on yllättävän ketterä!

Ratsuna Anttu on oma lunki itsensä. Ratsastajalta vaaditaan hieman taitoa saada poni kulkemaan ryhdikkäänä ja oikein päin, mutta muuten se on kiltti ja helppo. Osaava ratsastaja saa Antusta irti hienoliikkeisen kouluratsun, jolta taittuvat vaativammatkin liikkeet. Eteenpäinpyrkimyksen kanssa voi tosin joutua välillä tekemään töitä. Hypätessä Anttu on vähän kömpelö eikä sillä usein estetreenejä tehdäkään. Maastoilusta varmajalkainen ja luotettava Anttu sen sijaan nauttii kovasti, ja useimmiten se toimii porukassa vetohevosena.

Anttu on maailman helpoin lastattava: sen kun taluttaa orin kyytiin. Se matkustaa pitkätkin matkat rauhassa ja on vieraissa paikoissa kuin kotonaan. Antulla ei ole taipumusta stressaamiseen kisapaikoilla, vaan se viihtyy hyvin missä tahansa, missä sille on tarjolla ruokaa ja rapsutuksia.

sukutaulu

  i. Eldreth Reagan
 
  ii. Eldreth Ronnie   iii. Ranulf of Foxfield
  iie. Síle of Ingtves
  ie. Eldreth Murron   iei. Harland Lenox
  iee. Chriech
  e. Eldreth Alyn
 
  ei. Eldreth Rabbie   eii. Forbes of Oldsine
  eie. Eldreth Jessie
  ee. Eldreth Alith   eei. Oldathy Gavin
  eee. Athol of Iaroth

jälkeläiset

02.07.2017 highl-t. Angren Ealasaid - e. Arielle of Swildie - om. VRL-05594
25.09.2020 highl-t. Wicklow Inghean - e. Isla of Swildie - om. Ellesmore

kisakalenteri

Anttu kilpailee valjakkoajossa porrastetuissa kilpailuissa sekä Show Pony Circuitin kilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista sekä SPC-profiilista.

VVJ: 2710.47p (vt. 6)

18.10.2016 Novice In-Hand Show Pony
19.10.2016 Novice Performance Pony (Driving)
25.10.2016 Quality Performance Pony (Driving)
30.10.2016 Champion Performance Pony (Driving)

päiväkirja

18.10.2016: Ensimmäinen titteli
Nelivuotiaaksi kääntynyt Anttu-juniori on jo ansainnut ensimmäisen tittelinsä, ja nyt ponia voikin kutsua nimellä Novice In-Hand Show Pony Anndrais of Swildie! Ori sai tittelin nopeasti oltuaan tänään Show Supreme Champion Anfarwolin kilpailuissa. Tuomari siis valitsi meidän Antun kilpailun kauneimmaksi poniksi 160 toinen toistaan hienomman käyttö- ja näyttöponin joukosta. Ei voi muuta kuin olla tyytyväinen siihen, miten Antusta on kasvanut upea nuori ori. Se on hurjan komea, liikkuu hyvin ja käyttäytyy aina ensiluokkalaisesti niin kotona kuin vieraissakin paikoissa. Myös ajoluokissa Novice-titteli alkaa lähestyä, ja sen saavutettuamme jatkamme matkaa kohti kovempia palkintoja. Toivottavasti Antusta saadaan joskus ihan virallisestikin eliittiponi - vaikka minulle se sitä onkin jo.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - kuvat © Lebatihem, CC BY-NC-ND 2.0 - tekstit © coupie