all apologies xx

Nimi All Apologies xx Syntynyt 17.09.2014 Skp, säkä Tamma, 166 cm
Rotu Englantilainen täysiverinen Painotus Rataesteet, kenttä Omistaja coupie, VRL-11889
VH-tunnus VH14-006-0431 Koulutus VaB, 140 cm, CIC3 Kasvattaja coupie, VRL-11889

Alli on virtuaalihevonen! Täyttänyt 12 vuotta 01.04.2018.

KERJ-II (99p) 03/2018


luonnekuvaus

Isokokoinen Alli on niitä hevosia, joita oikein kukaan ei halua hoitaakseen, ainakaan säännöllisesti. Tamma on kärsimätön ja vähän kiukkuinen, ja vaikka se heittäytyy todella ilkeäksi vain harvoin, saa sen kanssa olla silmät selässäkin. Allilla on paha tapa yrittää jatkuvasti näykkiä eikä se erityisemmin nauti huomiosta ja hoitotoimenpiteistä. Sen kanssa onkin hyvä olla nopea ja varmaotteinen eikä jäädä pohdiskelemaan, mihinkäs jalkoihin ne suojat tulivatkaan… Tamma on myös melko haastava talutettava sen sinkoillessa narun päässä sinne tänne säikähdellen milloin tuulessa lentävää lehteä, milloin omaa varjoaan. Tarkka ja päättäväinen saa siis olla. Alli on ongelmaton kengitettävä, mutta erityisen nihkeästi se suhtautuu eläinlääkäriin ja usein tamma joudutaankin rauhoittamaan toimenpiteitä varten. Onneksi hevonen ei ole toistaiseksi ollut kovin tapaturma-altis, joten suurilta yhteenotoilta on vältytty.

Ratsuna Alli on kiihkeä ja kuuma, välillä jopa vähän haastava pideltävä. Parhaimmillaan se on ehdottomasti maastossa ja maastoesteillä, jossa tamman iso laukka, kestävyys ja rohkea hyppy pääsevät oikeuksiinsa. Alli ei säiky maastossa juuri mitään ja se toimii niin yksin kuin porukassakin, mutta pidätteiden läpimeno ei varsinkaan vieraamman ratsastajan kanssa ole mikään itsestäänselvyys. Kouluratsuna Alli ei ole mikään varsinainen luonnonlahjakkuus ja sillä on myös varsin vaatimaton ravi. Tamma ei jaksaisi hinkata samoja asioita useaan kertaan ja sen ratsastajalta vaaditaankin hieman mielikuvitusta, jotta hevosesta saa parasta irti. Esteillä Alli on vauhdikas ja ketterä, mutta valitettavasti se ei ole erityisen tarkka jaloistaan ja siksi kuskin tulee olla tilanteen tasalla ja auttaa ponnistuksia osumaan kohdilleen. Aloittelijan hevonen Alli ei ole, mutta toisaalta se on varsin pätevä ja laadukas kenttäratsu kokeneemmalle kuskille, joka ei pelkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

sukutaulu

  i. Monkey Business xx
 
  ii. Hackett Bustello xx
  iii. Back In Business xx
  iie. Luskaway xx
  ie. Terra Torrida xx
  iei. Alta Vista Colombo xx
  iee. Terra Sancta xx
  e. Ask For Answers xx
 
  ei. Asking Again xx
  eii. All Over Again xx
  eie. Tiptoe xx
  ee. Southern Comfort xx
  eei. Southern Enemy xx
  eee. Wait For It xx

jälkeläiset

10.09.2015 xx-o. Lithium Coup xx - i. Sandstorm xx - om. coupie, VRL-11889
02.03.2016 xx-o. Emrey Coup xx - i. Domer Emrys xx - om. VRL-10864
11.09.2016 xx-t. All Nighter - i. Jamaica Ring - om. VRL-01417
09.10.2016 xx-t. Sapphire Coup - i. Onyx Coup xx - om. VRL-03515
22.06.2017 xx-o. Only Sorry Coup xx - i. Onyx Coup xx - om. Linn-Marie, VRL-14221
24.02.2018 ISH-o. Altair Coup - i. Castlelyons Sirius - om. Gealán

kisakalenteri

Alli kilpailee kenttäratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Tarkista ajankohtaiset kilpailutiedot hevosen VRL-profiilista!

KERJ: 3208.23p, vt 7

Alli on saavuttanut maksimitasonsa.

päiväkirja

7.3.2018 Vieraileva ratsastaja kirjoittanut Reprobate
Tänään vuorossa olisi itselleni uusi tuttavuus, sillä olin saapunut liikuttamaan ruunikkoa täysiveritammaa Allia. Coupien toiveissa oli, että tekisin tamman kanssa kevyen maastolenkin, sillä tammalla oli ollut rankemmat treenit edellispäivänä. Valmistelin tamman ratsastusta varten ja samalla sain tutustuttua Alliin edes hiukan. Hoitotoimet sujuivat jouhevasti, sillä tamma vain seisoskeli paikoillaan harjaamisen ajan. Kaviotkin sain putsata ihan omassa rauhassani, ilman että kukaan olisi tuupannut minua nurin turvallaan tai vastustanut jalan nostoa. Varustaessa tamma pullisteli huolella, kun yritin satulavyötä kiristää. Sain satulavyötä sen verran kiinni, ettei satula tipu heti selästä. ”Muista kiristää satulavyö ennen kuin nouset selkään”, muistutin itselleni ääneen. Suitset tamma antoi laittaa heti ensimmäisellä yrittämällä. Nappasin karsinan ulkopuolelta kypäräni ja lähdin taluttamaan tammaa tallista tallipihalle. Talutin tamman kohtaan, jossa en olisi kenenkään tiellä ja aloin kiristämään satulavyötä. Satulavyö humahti muutaman reiän verran kireämmälle heti. Jalustimet alas ja tamman selkään. Kokeilin satulavyön vielä uudelleen ja säädin jalustimet itselleni sopiviksi. Kylttejä seuraten lähdin tamman kanssa kiertämään maastoreittiä pitkin. Annoin tamman kävellä pitkin ohjin ensin, kuitenkin pitäen sopivan tuntuman tammaan, jos se vaikka jotain pelästyisi. Tamma tuntui olevan kuin kotonaan, toisaalta hyvin ymmärrettävää ettei kokenut kenttähevonen säiky välttämättä mitään maastossa, joten pienen alku jännityksen jälkeen rentouduin. Olimme varmaan kulkeneet noin kilometrin verran, kun otin paremman ohjastuntuman ja pyysin tamman siirtymään raviin. Ravasimme hetken aikaa ja siirsin tamman takaisin käyntiin. Annoin taas vähän pidemmät ohjat ja Alli venytteli kaulaansa. Loppu reitin ajan menimme vain käynnissä, mutta tamma selkeästi nautti rennommasta päivästä. Noin 40min maastossa olon jälkeen tupsahdimme takaisin tallin pihapiiriin. Taputin tammaa kaulalle ja pysäytin sen tallipihalle. Laskeuduin alas satulasta ja lähdin taluttamaan tammaa talliin. Coupie tuli kyselemään maastolenkistä ja kerroin hänelle samalla, kun riisuin tammaa varusteista ja harjailin Allia. Kun olin valmis, annoin Allille vielä rapsutukset ja taputukset.

5.3.2018 Estevalmennus valmentajana Break
”Huomasitko minkä virheen teit äsken?”, kysyin coupielta hänen rauhoitellessaan ratsastamansa täysiveritamman, Allin, raville epäpuhtaasti ylitetyn pystyesteen jäljiltä. Puomit olivat kolisseet ja tippuneet ja minun kootessani estettä uudelleen kasaan kuuntelin ratsastajan omaa analyysia esteellä tapahtuneesta virheestä. ”Kyllä, lähditte hyppyyn askeleen liian myöhässä ja lisäksi lähestyminen oli hieman vino, eli tarkkuutta siihen linjaan millä tulette esteelle. Otetaanpa sama uudestaan!”, kehotin kun este oli jälleen kasassa. Väistin sivummas seuratakseni kuinka coupie valmisteli ruunikon jälleen uuteen yritykseen. Rauhallinen laukannosto ja kierto pitkän sivun kautta, matalan ristikon ylitys ja sitten uusi lähestyminen huomattavasti korkeammalle pystyesteelle. Tällä kertaa ratsastaja oli tarkkana ja huolehti että lähestyminen onnistui oikein, jolloin myös este ylittyi puhtaasti. Tällaista tarkkuutta jokaiseen hyppyyn niin eiköhän puhtaita ratoja alkaisi tulla kisoissa kuin kisoissa!

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja - tekstit, muokkaus © coupie - kuvat © Robert McGoldrick, lisenssi